Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cursurile de stuparit, absolvite de 1.400 de argeseni
Zilele trecute, un grup de apicultori belgieni a venit vizitã la Asociaţia Crescãtorilor de Albine, filiala Argeş, pentru un schimb de experienţã. La final, ei au vizitat centrul de colectare şi îmbuteliere din Aninoasa al apicultorului Ion Manole, membru al ACA, şi stupina cu 200 de familii de albine a mãnãstirii Aninoasa, pentru care procesarea se face gratuit tot la centrul lui Ion Manole, de altfel, singurul din judeţ.
Belgienii au degustat mierea argeşeanã şi au fost încîntaţi de calitatea ei, ca şi de forma de ambalare, în borcane de unicã folosinţã, cu autosigilare şi cu eticheta local-patriocã „Fabricat în România“. „Un astfel de proces manufacturier ar trebui sã îl aibã fiecare producãtor“, au fost ei de pãrere. În urma vizitei, au plecat însã cu o impresia puţin greşitã, pentru cã, la întîlnirea cu conducerea ACA, au luat în serios una din autoironiile din care noi, românii, ne-am fãcut un obicei. „La noi, sprijinul autoritãţilor constã în faptul cã nu ne împiedicã sã facem apiculturã, şi asta e deja destul“, a fost o remarcã prinsã din zbor, fãrã a sesiza şi gluma.
L-am întrebat pe Ion Manole dacã şi în ce fel simte ajutorul autoritãţilor pentru activitatea sa. „Eu, ca procesator autorizat, am fost sprijinit prin autorizaţia pe care am primit-o pentru înfiinţarea centrului de colectare şi îmbuteliere, unic în judeţ. Apoi, la acordarea licenţierii, am primit şi toate îndrumãrile, pentru ca activitatea tehnologicã de procesare sã îndeplineascã condiţiile de traseibilitate, adicã sã parcurgã toate etapele: recepţie, maturare, limpezire, lichefiere, filtrare gravitaţionalã, omogenitare, îmbuteliere controlatã, depozitare, expediţie“, ne-a explicat apicultorul, care ne-a enumerat şi celelalte elemente ale sprijinului acordat de stat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Astfel, crescãtorii de albine beneficiazã de o protecţie din partea Legii mediului 265/2006, prin care se sancţioneazã folosirea pesticidelor şi a insecticidelor neselective, mai ales în perioada de înflorire, pentru protejarea împotriva intoxicãrilor. Cei care încalcã aceste reglementãri sînt sancţionaţi cu amendã sau cu închisoare, în funcţie de gravitatea faptei şi de consecinţe şi sînt obligaţi sã compenseze pagubele, conform principiului „poluatorul plãteşte“.
Citeste mai mult in Curierul Zilei
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura