Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacian Ciolos este audiat, in acest moment, de membrii Comisiei de Agricultura si dezvoltare rurala


Audierile au inceput la ora 10:00. Dacian Ciolos a sustinut o scurta declaratie introductiva, pe care o redam mai jos. Fluxul video pus la dispozitie de oficialii europeni a cedat in urma numarului mare de accesari. Hotnews.ro transmite evenimentul in flux text.

"Odata cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona familia agricultorilor este consolidata si vreau sa va asigur ca voi consolida aceasta realitate, daca ma veti confirma in functie. Comisia AGRI este un bun exemplu de diversitate, diversitate pe care vreau sa o promovez. Ca politician sunt deschis la opiniile si ideile dvs. si in acest spirit vin aici in fata dvs. pentru a fi evaluat si pentru a avea un prim schimb de opinii. Provin dintr-o tara care a trecut prin colectivizare, prin revolutie, ca apoi sa isi regaseasca drumul in Europa. Interesul meu npentru constructia europeana, dincolo de convingerile legate pentru libertate si valorile fundamentale, s-a dezvoltat in stransa legatura cu interesul pentru dezvoltare rurala.
Am invatat ca nimeni nu poate intelege agricultura dintr-un birou, ci printr-un dialog real cu agricultorii. PAC s-a adaptat in mod continuu nevoilor si progreseloir interne, dar si evolutiilor internationale. Nimic din ce-am obtinut pana azi nu este un bun garantat pentru totdeauna. Agricultura nu mai e doar un producator de alimente, ci si de bunuri publice."

Dacian Ciolos a stipulat ca principalul sau obiectiv va fi definirea PAC dupa 2013. "Agricultorii europeni vor predictibilitate si stabilitate, consumatorii vor produse bune, iar contribuabilii vor ca banii lor sa fie cheltuiti eficient.Viitoarea PAC trebuie sa ramana o politica europeana, robusta si echilibrata bazata pe trei componente: platile directe cred ca si-au dovedit viabilitatea si au un rol in mentinerea stabilitatii veniturilor agricultorilor. Va trebui sa vedem modul si criteriile de distribuire a lor si sa le punem pe baze realiste. Avem nevoie de o mai buna echitate intre agricultori.", a declarat Dacian Ciolos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comisiarul desemnat pentru Agricultură a promis europarlamentarilor că va comunica direct cu ei şi nu prin presă şi că toate măsurile vor fi propuse şi aplicate transparent. Cel mai important lucru va fi, însă, în opinia lui Cioloş, dezvoltarea agriculturii ca producător de bunuri publice.

"Politica agricolă comună trebuie să asigure securitatea pieţelor cu alimente şi venituri decente agricultorilor. Agricultura nu mai este doar un producător de alimente, ci şi de bunuri publice, importante pentru cetăţeanul european", a completat Cioloş.

Ora 11.32: Intrebat daca facand o diferenta clara inte pilonul I, al subventiilor, si pilonul II, in care este si aspectul social, si ecologia, si schimbarile climatice, dar si micii agricultori, el a raspuns: Cei doi piloni nu vizeaza o agricultura diferita, ci naceeasi agricultura, pentru ca agricultura europeana este foarte diferita, avem chiar mai mult de doua.

Ciolos considera ca agricultorul activ este cel care "asigura productie alimentara, care isi degajeaza un venit pentru activitatea pe care o face si ofera societatii si anumite bunuri publice, strans legate de activitatea sa profesionala productiva".

Ora 13:16: Audierile s-au incheiat, Dacian Ciolos raspunde intrebarilor jurnalistilor.

"Nu-mi vine sa cred. Fiecare parlamentar european vrea poza cu dl. Ciolos. Si sunt super entuziasmati!", relateaza un utilizator twitter
Ciolos: viitorul pentru micii fermieri este reprezentat de pietele locale
Julien Frisch, blogger si comentator al politicilor din spatiul european, a postat primele impresii asupra audierilor comisarului desemnat Dacian Ciolos, de catre Comisia AGRI.

Ca aparitie personala, dl. Ciolos nu a fost foarte impresionant, ma indoiesc ca va putea fata lobby-ului de pe piata agricola sau va putea reprezenta Uniunea in negocieri, sustine Frisch. Nu a oferit decat indicii vagi ca ar fi impotriva Organismelor Modificate Genetic, considera acesta.

Iata ce se vorbeste si in reteaua twitter.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016