Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacian Ciolos: Nu vom mai acorda subvenţiile în agricultură după tipul de producţie agricolă, agricultorul trebuie să îşi aleagă cultura în funcţie de piaţă


Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat, joi, la Suceava, că România foloseşte din ce în ce mai bine banii alocaţi de la UE pentru plăţile directe, apreciind că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi-a ameliorat mult, în ultima perioadă, sistemul de lucru şi baza de date, iar plăţile directe către agricultori se derulează corespunzător.
Totodată, în cazul fondurilor pe dezvoltare rurală, absorbţia este mai bună, în opinia lui Cioloş, decât în cazul celor pentru dezvoltarea regională sau cele de coeziune.

“Nu există riscul de a pierde bani, deocamdată, aşa cum au mers lucrurile până acum. Cel puţin anul acesta, până la sfârşitul anului, din câte ştiu, ritmul de plăţi a acoperit alocarea financiară a României. Vor trebui intensificate lucrurile pentru anul viitor când vor trebui făcute plăţi într-un mod mai intens pentru a evita şi pentru anul viitor riscul de a pierde fonduri (…) România nu stă foarte prost, nu stă nici cel mai bine, dar lucrurile merg deocamdată bine”, a spus Cioloş.

Comisarul european a avut, joi după-amiază, o întâlnire cu beneficiari sau potenţiali beneficiari de fonduri europene, dar şi cu oficiali din instituţii locale şi judeţene din judeţul Suceava, responsabili de derularea fondurilor europene, în cadrul căreia s-a discutat despre strategia politicii agricole comune şi de dezvoltare rurală, în perspectiva reformei în domeniu pentru perioada 2014 – 2020, a cărei nouă propunere legislativă va fi prezentată în toamnă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Uniunea Europeană, mai precis Comisia Europeană, oferă oportunităţi. Oportunităţile respective, pentru a putea fi valorificate, trebuie să fie traduse în abordare specifică naţională. În perioada următoare, anul acesta, anul viitor, 2013, e momentul pentru a stabili în ce mod doreşte România să folosească banii în perioada de după 2014 (…) E important ca pentru perioada următoare, când România va avea sume de bani mai importante decât în perioada actuală şi pentru dezvoltare regională şi pentru agricultură şi dezvoltare rurală, să-şi stabilească de pe acum obiectivele, priorităţile, abordarea strategic”, a spus Cioloş.

Subvenţia agricolă 2011, decuplată de tipul de producţie agricolă


Comisarul european pe agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, joi, la Suceava, că prin noile propuneri legislative cu privire la politica agricolă şi dezvoltare rurală a Uniunii Europene, pentru 2014-2020, ce vor fi prezentate în octombrie, vor apărea modificări în legătură cu acordarea subvenţiilor, atât ca modalităţi de plată, cât şi în ceea ce priveşte cuantumurile acestora.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016