Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dacian Ciolos propune distributia de plati directe numai pentru terenul lucrat; Romania poate pierde 400 mil. euro
Distributia platilor directe la hectar si in functie de ceea ce produce terenul respectiv si nu numai in functie de suprafata acestuia, cum este in prezent, este cea mai importanta initiativa pentru Romania pe care a anuntat-o la sfarsitul saptamanii trecute Dacian Ciolos, care a fost votat dupa audieri in Parlamentul European pentru pozitia de comisar european pentru agricultura.
Dacian Ciolos a vorbit vineri la audieri despre echilibrarea nivelului platilor directe, dar si despre o distributie a acestora pe baze realiste, despre volatilitatea preturilor la produsele agricole, despre dezvoltare rurala sau despre asigurarea nevoilor locale de catre micii agricultori.
Ciolos a fost aplaudat la sfarsitul audierii, iar Financial Times i-a dat patru puncte din cinci pentru prestanta sa.
Pusa in aplicare, strategia lui Ciolos de Politica Agricola Comuna (PAC) ar putea influenta puternic situatia fermierilor locali, daca agricultura ar fi depolitizata si restructurata la nivel intern, in urmatorii 3 ani.
Chestionat de catre Comisia de agricultura in legatura cu Pilonul I al PAC, cel al subventiilor, Ciolos a spus ca nu este adeptul eliminarii platilor directe la hectar. El a vorbit despre o echilibrare a platilor directe, pentru ca ulterior aceste ajutoare sa fie distribuite in functie de rezultatele fermelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News