Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dacian Ciolos va fi audiat, vineri, in Parlamentul European. Recolta.eu va transmite LIVE text evenimentul
Dacian Cioloş va fi audiat, vineri, timp de trei ore, de membrii Comisiei de Agricultură din Parlamentul European.
Preşedintele Comisiei este Paolo de Castro, membru al grupului socialiştilor. Unul dintre vicepreşedinţii comisiei este eurodeputatul PDL Rareş Niculescu. Viorica Dăncilă (PSD) este de asemenea membră a Comisiei de Agricultură din PE, în timp ce Daciana Sârbu şi George Becali sunt membri supleanţi. RECOLTA.EU va transmite in direct acest eveniment.
Testul pe care va trebui să-l treacă Dacian Cioloş, ca şi ceilalţi 25 de comisari propuşi, a început cu răspunsurile scrise la un set de întrebări, precizeaza Mediafax. Dacian Cioloş a precizat în răspunsul transmis că se defineşte uman şi profesional ca "un produs al deschiderii UE către Est" şi că se angajează să acorde prioritate apărării şi promovării valorilor europene, dar şi să fie un partener deschis în dialogul cu PE.
"Atât din punct de vedere profesional, cât şi uman, mă pot defini drept un produs al deschiderii Uniunii Europene către Est. Mi-am desăvârşit pregătirea profesională şi mi-am desfăşurat activitatea sub semnul extinderii Uniunii Europene, iar acest lucru a fost esenţial pentru conturarea convingerilor mele personale şi profesionale", scrie Dacian Cioloş în răspunsul la întrebările PE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cioloş arată că şi-a consacrat cariera agriculturii şi dezvoltării rurale. "A fi comisar înseamnă a fi în serviciul Europei şi al viitorului acesteia, iar pentru aceasta este nevoie de imparţialitate şi de angajament în direcţia binelui comun", susţine el.
"Ţin să asigur Parlamentul European că voi fi în permanenţă un partener deschis dialogului politic constructiv, bazat pe încredere reciprocă, transparenţă şi schimb de informaţii. Voi răspunde cu promptitudine solicitărilor Parlamentului, pe care intenţionez totodată să îl informez din proprie iniţiativă cu privire la proiectele şi intenţiile mele, pentru a-i permite acestuia să îşi îndeplinească rolul pe care îl are şi să exercite controlul democratic cu care este învestit. În acest sens, îmi exprim deplina disponibilitate pentru examinarea execuţiei bugetare alături de comisia competentă a Parlamentului", susţine Cioloş.
Dacian Cioloş precizează că identifică trei mari priorităţi ale unui viitor mandat de comisar pentru Agricultură: "menţinerea şi revalorizarea unei agriculturi sustenabile în întreaga Uniune Europeană", "orientarea eficientă a producţiei agricole către piaţă, însoţită de mecanisme destinate să garanteze un nivel suficient de securitate agricultorilor în situaţie de criză" şi "o politică de dezvoltare rurală mai solidă".
În vederea realizării priorităţilor stabilite, Cioloş consideră necesară menţinerea plăţilor directe către agricultori, cu respectarea unor reguli de bază legate de utilizarea terenurilor agricole. El susţine că va trebui ţinut cont "într-o mai mare măsură de volatilitatea crescută a pieţelor agricole, evidenţiată de variaţia fără precedent a preţurilor din 2008 şi de criza economică din 2009".
În opinia comisarului desemnat, este nevoie de "plase de siguranţă" eficiente pentru a evita ca stabilitatea unor sectoare agricole să fie afectate. "Sectorul laptelui din Uniunea Europeană s-a confruntat în ultimul timp cu o scădere a cererii. Aceste evenimente recente subliniază necesitatea de a furniza, prin intermediul PAC, mecanisme moderne, eficiente şi reactive care să ofere un grad suficient de securitate acestui sector economic major pe care îl reprezintă agricultura şi prelungirea acesteia, industria agroalimentară", susţine Cioloş.
Dacian Cioloş apreciază că politica de dezvoltare rurală trebuie să sprijine punerea în valoare a bogăţiei mediului rural din punct de vedere economic, social şi al mediului, dar şi să asigure modernizarea agriculturii regiunilor europene pentru a face faţă presiunilor concurenţiale de pe piaţă, cerinţelor consumatorilor şi ale contribuabililor, precum şi aşteptărilor cetăţenilor legate de calitatea vieţii şi a mediului rural.
El susţine în acest context că "va fi necesar ca politica rurală europeană să sprijine investiţiile, inovarea, diversificarea oportunităţilor economice şi mobilizarea resurselor şi a actorilor locali".
El precizează totodată că printre priorităţile mandatului său de comisar european se vor număra "schimbările climatice şi mijloacele puse la dispoziţia agricultorilor pentru a se adapta şi a-şi reduce emisiile de dioxid de carbon".
Referindu-se la "reflecţiile asupra viitorului PAC", Cioloş susţine că o atenţie specială va trebui acordată diversităţii agriculturii europene.
"Printre proiectele pe care le am în vedere se regăsesc încă două iniţiative majore: continuarea simplificării PAC, în particular pentru agricultori, şi reducerea sarcinilor administrative legate de gestionarea plăţilor directe şi a dezvoltării rurale", mai spune Cioloş în răspunsul scris.
Potrivit regulilor de procedură ale PE, răspunsurile scrise ale fiecărui comisar constituie baza pentru partea orală a evaluării, audierile.
Procedura europeană prevede că, după realizarea evaluării la audieri, rezultatele sunt trimise preşedintelui Parlamentului European şi examinate de Conferinţa Preşedinţilor, compusă din preşedinte şi liderii tuturor grupurilor politice, precum şi de Conferinţa preşedinţilor de comisie.
Preşedintele Comisiei prezintă întregul colegiu al comisarilor desemnaţi, precum şi programele lor în cursul unei şedinţe plenare a Parlamentului, la care este invitat şi Consiliul UE. Prezentarea este urmată de o dezbatere. Parlamentul European procedează, în final, la votul de aprobare a Comisiei Europene în ansamblu. În urma acestuia, noua Comisie poate fi numită formal de către Consiliul European, cu majoritate calificată.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News