Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daea cere de la Comisia Europeana bani pentru despagubirea fermierilor afectati de pesta porcina africana

daea-cere-de-la-comisia-europeana-bani-pentru-despagubirea-fermierilor-afectati-de-pesta-porcina-africana

Pana acum au fost despagubiti peste 4.000 de fermieri, valoarea platilor efectuate fiind de 71 de milioane de lei.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca joi va merge la Comisia Europeana pentru a discuta concret despre despagubirile pentru pesta pesta porcina africana, astfel incat sa fie adusi banii la bugetul de stat.
 
„Am fost la Consiliul de ministri la Viena. Am vorbit cu comisarul Hogan. Joi ma duc la Comisie, discutam concret cum putem sa luam banii de acolo, pentru ca trebuie o serie intreaga de documente ce trebuie duse, situatiile exacte, pentru a putea fi corect asezate in procedurile pe care le sustine Uniunea Europeana. Suntem in contact cu Comisia Europeana si evident vom face ce trebuie in asa fel incat sa aducem banii la bugetul stat, asa cum am facut de fiecare data”, a afirmat Daea.
 
Potrivit datelor prezentate de acesta, despagubirile au fost date in cazul a peste 4.000 dintre cele 6.000 de dosare autorizate, in total fiind vorba despre 71 de milioane e lei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Se apropie de final o asemenea actiune foarte importanta. In total este vorba de 71 de milioane de lei si vor fi finalizate in urmatoarele saptamani, avand in vedere procedurile care trebuie indeplinite. Aceste dosare se realizeaza la fata locului, in fata proprietarului caruia i s-a luat porcul respectiv, apoi urmeaza un traseu al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare, responsabila din acest punct de vedere. Ei iau banii, ei distribuie aceste sume catre cei afectati. Este vorba despre fonduri nationale acum si apoi europene”, a mai spus Daea.
 
Petre Daea a reiterat ca vor fi luate si masuri privind reluarea activitatii de crestere a porcilor in fermele afectate, unde va fi trimis material biologic.
 
„Deja am trimis in partea de nord-vest a tarii directorul care se ocupa cu activitatea de zootehnie din Ministerul Agriculturii. Pe baza programului, pe fiecare ferma in parte, stiindu-se cand s-a neutralizat focarul, trebuie sa se realizeze anumite proceduri si evaluam, daca lucrurile merg in pasi normali si nu mai apar contaminari, dupa 90 de zile sa putem sa reluam activitatea acolo. Producatorilor respectivi le vom aduce acolo, prin grija Directiilor agricole, a Autoritatii Sanitare Veterinare, material biologic”, a spus seful MADR.
 
Referindu-se la evolutia pretului carnii de porc, Daea a subliniat ca acesta a scazut, insa piata va avea de suferit din cauza disparitiei unor efective de porcine.
 
„Vedem ca a scazut pretul carnii de porc. Evaluarile acestea nu pot fi facute acum, evident ca piata va suferi, pentru ca sunt efective de animale care au iesit din total efective din tara, dar suntem in programul acesta de repopulare. Piata stabileste cat va fi pretul de Craciun”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016