Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dambovita: Interes pentru agricultura ecologica (plante medicinale, apicultura)
Fermierii damboviteni sunt tot mai interesati de agricultura ecologica, in prezent existand, la nivelul judetului, 10 ferme care practica acest gen de agricultura - sase de apicultura, trei de crestere a melcilor si una in care sunt cultivate plante medicinale.
Reprezentantii Directiei Agricole Dambovita afirma ca sunt multi cei care solicita informatii despre infiintarea culturilor ecologice, insa li se par grele conditiile de infiintare a culturilor. Conform purtatorului de cuvant al Directiei Agricole Dambovita, Elena Alecu, cultura ecologica de plante medicinale se intalneste la Gaesti, pe o suprafata de 3,5 hectare, unde se cultiva menta, galbenele si anason.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Fermele apicole sunt la Lucieni si Adanca, iar cele de melci la Bolovani, Voinesti si Valea Lunga. Produsele de la toate fermele din Dambovita unde se practica agricultura ecologica merg la export, in Germania si Italia. Productia obtinuta in sistem eco este cu aproape 50% mai mica decat in cazul agriculturii in sistem clasic. Pentru trecerea de la agricultura clasica la cea ecologica este necesara o perioada de conversie de un an in zootehnie, doi ani pentru culturile cerealiere si de trei ani in horticultura. Abia dupa acest interval produsele obtinute sunt certificate ca ecologice si pot fi comercializate ca atare.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura