Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Botanoiu: Avem sansa de a deveni un jucator important pe piata cerealelor in bazinul Marii Negre

daniel-botanoiu-avem-sansa-de-a-deveni-un-jucator-important-pe-piata-cerealelor-in-bazinul-marii-negre

In opinia secretarului de stat din MADR, principalul atu ar putea fi conflictul dintre Ucraina si Rusia


Referindu-se la cantitatile importante de cereale, indeosebi grau si porumb, pe care Romania le-a exportat in prima luna a acestui an, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, considera ca acest fapt s-ar datora si problemelor din Ucraina si conflictului dintre acest stat si Rusia.
 
Explicatia este aceea ca din cauza acestui conflict, Ucraina nu a mai cultivat suprafete importante in 2014 si ca atare, se bazeaza mai mult pe importurile de cereale, totodata Romania „scapand” astfel si de un competitor important in ceea ce priveste exporturile de cereale in bazinul Marii Negre.
 
In acest context, daca Romania va avea productii bune si in acest an, Daniel Botanoiu considera ca are sansa de a deveni un important jucator pe piata cerealelor in bazinul Marii Negre. „Conflictul dintre Rusia si Ucraina ar putea aduce Romaniei sansa de a deveni un jucator important pe piata cerealelor din bazinul Marii Negre pentru ca Ucraina nu a mai cultivat suprafetele pe care le cultiva anterior, se imprumuta tot mai greu de pe pietele internationale, iar inputurile au crescut cu 50 la suta. In aceste conditii, daca Romania va avea productii agricole bune in acest an, are sansa de a influenta semnificativ preturile la export, mai ales in bazinul Marii Negre”, a declarat secretarul de stat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Anul trecut, Romania a exportat produse agroalimentare in valoare totala de peste 5,098 miliarde de euro, cu 1,183 miliarde de euro mai mult fata de anul precedent si a incheiat anul cu un plus de aproape 325 milioane de euro la balanta comerciala pe acest segment, cele mai exportate produse fiind cerealele, in mod special graul si porumbul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016