Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin spera ca agricultura va atrage in acest an 2,9 miliarde de euro din fonduri europene

daniel-constantin-spera-ca-agricultura-va-atrage-in-acest-an-29-miliarde-de-euro-din-fonduri-europene

Suma respectiva ar fi cu 200 de milioane de euro mai mare decat cea atrasa anul trecut pentru investitii in agricultura.


In ultimii doi ani, sumele atrase din fonduri europene pentru investitii in agricultura au crescut de la an la an, iar acest lucru este de asteptat sa se intample si in 2014, dupa cum a declarat zilele trecute Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Astfel, daca in 2012, agricultura romaneasca a atras 2,5 milioane de euro din fonduri UE, anul urmator suma a crescut la 2,7 milioane de euro, iar firesc ar fi, respectand algoritmul, ca anul acesta, fondurile europene atrase de agricultorii romani sa ajunga la 2,9 milioane de euro.
 
In acest sens, ministrul a mentionat ca din aceasta primavara, fermierii mici si mijloci vor putea gasi pe site-ul APIA proiecte tip pe care le pot descarca si apoi pune in aplicare pentru a putea obtine finantare europeana.
 
Totodata, pe 20 mai se va deschide prima sesiune de primiri de proiecte din perspectiva 2014-2020, fermierii care vor aplica avand la dispozitie 8 miliarde de euro.
 
Ministrul Agriculturii a spus totusi ca este nemultumit de structura exploatatiilor agricole , prin faptul ca la acest moment, jumatate din acestea sunt detinute de 1 la suta dintre fermieri, iar acestia primesc jumatate din fondurile europene. „Aproximativ 11.000 de ferme din cele 1,05 milioane care depun cerere an de an pentru plata pe suprafata primesc aproape jumatate din fondurile europene, pentru ca sunt exploatatii foarte mari”, a precizat in acest sens Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe de alta parte, la polul opus, exista peste 700.000 de fermieri care au intre 1 si 5 hectare si care detin o suprafata de 35-40 la suta din suprafata agricola. „Deci clasa de mijloc, care in orice economie sanatoasa sustine tot ce se intampla, nu prea exista in Romania”, a concluzionat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016