Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
De ce eliminarea subventiilor ar putea falimenta industria avicola?
Daca de la 1 ianuarie subventia pentru carnea de pasare va fi eliminata, iar locul ei nu va fi luat de o alta forma de ajutor de stat, crescatorii de pasari au anuntat ca vor majora preturile cu minim 20% pentru a supravietui. "Daca mentine preturile la acelasi nivel, dam faliment", a declarat Camelia Hoinarescu, directorul de marketing Agroli, cu ocazia sarbatoririi a 50 de ani de la infiintarea Avicola Crevedia, una din cele trei firme ale grupului.
"Daca pana acum trendul era de crestere a productiei interne si reducere a importurilor, evolutia se va inversa in favoarea importurilor, daca va fi eliminata subventia", a adaugat Hoinarescu. In 2008 consumul intern de carne de pasare a fost de 400.000 tone, dintre care un sfert a provenit din import.
In momentul de fata subventia pentru crescatorii de pasari este de 1,6 lei pe cap de pasare. Pentru Avicola Crevedia, companie care detine ferme cu o capacitate de 2 milioane de pasari pe ciclul de productie, subventiile aduc venituri de peste 7,5 milioane de euro anual, potrivit calculelor Business Magazin. Spre comparatie, o ferma de porci de 2.000 de capete primeste de la stat o subventie de 120 lei pe cap de animal, ceea ce inseamna un venit anual de 170.000. Diferenta se explica prin ciclul de productie mult mai scurt, de doar 34 de zile, in cazul pasarilor, comparativ cu restul animalelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Magazin
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura