Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu avem in supermarket produse lactate obtinute din lapte de capra


Industria de profil se confrunta cu un paradox: desi productia autohtona de materie prima este mai mare decat a unor tari cu traditie in domeniu, peste 60% dintre produsele existente la raft provin din Bulgaria, Grecia, Franta sau Belgia. Situatia s-ar putea schimba insa pe termen mediu si lung pentru ca micii fermieri au inceput sa se ocupe mai mult de vanzare si promovare, pe langa productie.

Este adevarat ca accesul pe o piata, inclusiv pe cea comunitara, depinde in principal de competitivitatea produselor si de cerintele consumatorilor. Dar a fi competitiv nu inseamna doar a avea cel mai mic pret din piata, sau cel mai bun raport calitate-pret. Sunt situatii in care buyerii prefera sa cumpere de la importatori produse mai scumpe. Obtin insa garantia unor livrari de o calitate constanta, in cantitati si la termene precise. Iata doar cateva dintre aspectele la care fermierii romani sunt deficitari. Exista insa si o veste buna ce poate genera oportunitati extrem de interesante pentru colaborarea dintre retaileri si furnizorii din Romania: pe langa productie, micile ferme incep sa se ocupe din ce in ce mai mult de vanzare, dar si de promovare.

Oferta din retailul modern

Lapte: Tinand cont de multitudinea calitatilor nutritionale ale laptelui de capra, ne-am astepta la o abundenta de produse atat in comertul modern, cat si in cel traditional.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru lapte insa, in comertul modern, exista o singura optiune: un lapte de capra UHT importat din Germania. Iar pretul acestuia este de cel putin sase ori mai mare decat laptele de capra existent in piete sau la producatorii traditionali.

Iaurturi: Nici pe segmentul iaurturi oferta nu este mai generoasa. Recent, compania Covalact a lansat doua articole: iaurt de baut si lapte batut, ambele produse din lapte de capra (50-80%) in amestec cu lapte de oaie. Articolele se regasesc deja in majoritatea canalelor de distributie.

Branzeturi: Categoria numara in prezent 36 de articole individuale, la care se adauga alte 20 de sku-uri in segmentul vracuri. Diversitatea sortimentala difera in functie de retailer si de canalul de distributie. Produsele vrac se gasesc cu precadere in hipermarketuri, acolo unde exista si raioane cu servire asistata.
Chiar si asa, numarul maxim de articole intalnite pe rafturile unui retailer nu depaseste 20 de SKU-uri. In cazul canalului discounter, categoria lactate-branzeturi este reprezentata numai de produse din lapte de vaca si oaie.

Tari de provenienta

Importuri: Pe segmentul articolelor individuale, figureaza patru tari, ca zone de provenienta, la care se adauga si Romania. Franta: 12 articole, inclusiv doua sku-uri sub brand privat. Branzeturile franceze, recunoscute pe plan mondial, sunt branzeturi lactice, fabricate in exclusivitate din lapte de capra. Anual, peste 95% din productia franceza de lapte de capra este transformata in branzeturi.

Grecia: 6 articole; Bulgaria: 5 articole din care trei sub brand privat; Romania:13 articole, din care unul sub brand privat; Germania: 3 articole, toate in categoria Bio.

Branza Feta, unul dintre cele mai cunoscute produse traditionale grecesti, este realizata dintr-un amestec de lapte de oaie la care se adauga un supliment de lapte de capra. Denumirea de origine face ca acest articol sa poata fi produs numai pe teritoriul Greciei. De altfel, chiar si un articol aflat in portofoliul LaDorna este produs pentru acesta in Grecia.

Productie interna:
Dintre producatorii romani ale caror articole se regasesc in rafturile marilor magazine, sortimentatia cea mai variata o are compania Super Lactis. Detinator al brandului La Colline, acesta produce, dupa retete franceze, in fabrica proprie de langa Cluj, opt articole. Portofoliul cuprinde branza clasica, cu seminte, piper sau ierburi, dar si o varianta de crema tartinabila, toate produse fara conservanti sau aditivi, in exclusivitate din lapte de capra pasteurizat.

Citeste mai mult in Modern Buyer
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton