Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu ne iubim satul

Pe aceasta criza economica, care loveste in fiecare cetatean onest si muncitor, a gasi un loc de munca este sinonim cu a cauta o perla intr-un munte de nisip. Indiferent cat de prost sau nu esti platit, ocazia de a te duce opt ore pe zi la locul de munca inseamna, in zilele noastre, mai mult decat un vis. Spre surprinderea noastra insa, o informatie de ultima ora ne-a convins sa credem ca moftul si infatuarea fac casa buna cu prostia.

Asadar, stirea in cauza ne anunta ca, desi anul acesta s-a inregistrat cea mai mare concurenta pentru ocuparea unui loc vacant in Invatamant, foarte multi promovati, cu medii bune si foarte bune, au refuzat catedrele libere din scolile de la sate. Potrivit informatiei de presa, in aceasta situatie se afla mii de dascali care au dat cu piciorul la ocazie. Chiar daca suntem nostalgici dupa amintirile lui Creanga si Sadoveanu din povestirile despre invatatorii lor, nu suntem in masura sa facem “elogiul muncii de la tara”.


Totusi, indurereaza aceasta stare de fapt din doua motive. Primul este din ratiuni economice. Ca debutant in cariera de dascal, a preda intr-o clasa dintr-o scoala sateasca iti aduce un venit - salariu plus sporurile rurale - mai mare decat un profesor cu gradul II de la oras. Problema navetei il agaseaza pe dascal cel mult opt luni pe an (punand la socoteala scurtele si lungile vacante, sfarsiturile de saptamana, zilele metodice), dupa care, indiferent cat de grea ar fi situatia, intotdeauna se gaseste un sprijin din partea primariei atunci cand in satul uitat de Dumnezeu a poposit in sfarsit un titular calificat pentru prichindei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016