Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De Origine Romaneasca. DOR-ul capata un nou sens pentru fermieri

de-origine-romaneasca-dor-ul-capata-un-nou-sens-pentru-fermieri

Ministerul Agriculturii a primit propunerea ca DOR-ul sa insemne altceva pentru fermieri si clienti. Acronimul ar urma sa reprezinte marca "De Origine Romaneasca" care va oferi certitudinea ca produsele sunt fabrice folosind doar produse autohtone.


Proiectul "De origine romaneasca" a fost trimis spre analiza Ministerului Agriculturii si Guvernului Romaniei, fiind "destinat deopotriva consumatorilor romani din ce in ce mai interesati de materiile prime folosite pentru produsele agro-alimentare".
 
Totodata, "De Origine Romaneasca", elaborat de CDR, propune introducerea in Romania a unei scheme de certificare voluntara la care vor avea acces toti producatorii si procesatorii romani care doresc sa devina mai competitivi in piata, sa se integreze mai bine in lantul alimentar, sa creasca valoarea adaugata a produselor si sa ii ajute in mod transparent pe consumatori in procesul de achizitie a bunurilor alimentare.
 
"'De Origine Romaneasca' este un proiect pe care l-am construit, alaturi de colegii din CDR, din dorinta de a sprijini producatorii agricoli locali, care au nevoie mai mult ca oricand sa fie prezenti si vizibili pe rafturile magazinelor din toata tara. In acelasi timp, este un proiect care ajuta consumatorul roman in procesul de achizitie a bunurilor alimentare, oferindu-i in mod transparent informatii despre cat de multa materie prima autohtona a fost folosita in procesul de fabricatie a unui bun alimentar", a declarat antreprenorul Dumitru Fodor, reprezentant al RBL in Grupul de lucru pentru agricultura din cadrul CDR si coordonator al proiectului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, timp de mai multe luni, Grupul de lucru pentru agricultura al CDR a analizat mecanismele existente de sustinere a producatorilor romani, strategiile pe care le folosesc alte state membre UE pentru a-si proteja patrimoniul gastronomic local dar si efectele unor astfel de politici asupra economiei la nivel macro si asupra consumatorilor la nivel individual.
 
"Analiza efectuata a aratat ca lipsa unor mecanisme de protectie a producatorilor romani are un profund impact negativ la nivel economic iar statisticile confirma pe deplin acest lucru. Conform unui Raport dat publicitatii de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Romania a incheiat anul 2020 cu un deficit de peste 3,1 miliarde euro in comertul cu produse agroalimentare pe relatia cu statele membre UE, cu peste 30% mai mare decat in 2019, aceasta in conditiile in care consumatorii romani au devenit tot mai interesati sa cumpere produse romanesti dar au o dificultate in a descoperi cata materie prima de origine romaneasca exista in ceea ce achizitioneaza", se mentioneaza in comunicat.
 
Potrivit CDR, aceeasi cercetare a aratat faptul ca multe state dezvoltate din Uniunea Europeana folosesc pe scara larga "schemele de certificare voluntara" pentru a proteja interesele producatorilor si procesatorilor locali. Un studiu realizat de ''AreteĀ - Research and Consulting in Economics", efectuat pentru Comisia Europeana, indica faptul ca in Europa functioneaza 441 de scheme si subscheme de certificare voluntara a produselor agricole si alimentare, 424 fiind valabile in statele membre UE si 17 in state non-membre UE.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton