Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dedesubturile luptei pentru mandatul de comisar european pe Agricultură


România doreşte portofoliul de comisar european pentru agricultură. Aşa cum confirmaseră anterior sursele capital.ro, nominalizarea are în vedere un fost ministru de resort, Dacian Cioloş, actualmente preşedinte al Comisiei Prezindenţiale pentru Agricultură, care s-a impus în faţa lui Ilie Sârbu sau Petre Daea, susţinuţi de PSD.

Conducerea Coaliţiei de guvernământ a decis să-l mandateze pe ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, să negocieze pentru România un portofoliu de comisar european pe Agricultură. „Decizia coaliţiei a fost aceea de a-l mandata pe Cristian Diaconescu să procedeze, conform uzanţelor, la identificarea celei mai bune modalităţi prin care noi să putem avea acces la un portofoliu de comisar european important, iar portofoliul Agriculturii a fost cel care este menţinut ca fiind opţiunea pe care România o are în acest moment”, a anunţat vicepremierul Dan Nica.

Nica a explicat că „ministrul de Externe va trebui să exploreze prin canale diplomatice care sunt cele mai bune variante pe care le are România”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

UPDATE: Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, are cele mai mari şanse

Numele fostului ministru al agriculturii Dacian Cioloş este cel mai vehiculat ca propunere a României pentru postul de comisar european pe probleme de agricultură, a declarat astăzi, şeful diplomaţiei române, Cristian Diaconescu.

„Astăzi am avut o discuţie în cadrul coaliţiei de guvernare, pentru că, aşa cum bine cunoaştem, Guvernul este cel care oficializează, cu candidatură, portofoliu şi persoană. Din această discuţie a rezultat că putem formaliza candidatura domnului Dacian Cioloş, fostul ministru al agriculturii, pentru portofoliul agriculturii”, a declarat şeful diplomaţiei la RRA.

În alegerea acestuia a contat faptul că Agricultura, fiind un portofoliu tehnic, trebuie condusă de un fost ministru de resort. Dacian Cioloş s-a impus în faţa unor nume grele din PSD apărute în ultima perioadă pe lista candidaţilor, precum Ilie Sârbu sau Petre Daea, care au expertiză în domeniu, fiind şi ei miniştri ai Agriculturii.

Cioloş este de câteva luni preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016