Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Demersuri pentru infiintarea Camerelor Agricole

demersuri-pentru-infiintarea-camerelor-agricole

In cursul saptamanii viitoare, va fi aprobata Ordonanta de Urgenta care modifica legea de infiintare a Camerelor Agricole, dupa cum spune Ministrul Agriculturii.


Acesta mai asigura ca in lunile septembrie – octombrie vom avea aceste structuri cu toate conditiile definite,  “Solutia la care s-a ajuns a fost ca aceste Camere trebuie constituie de fermieri si trebuie sa lucreze pentru fermieri. In acest sens, va fi aprobata, probabil saptamana viitoare, Ordonanta de Urgenta care modifica legea de infiintare a Camerelo Agricole cu toate conditiile definite. (...) Mai am un lucru pe care trebuie sa-l reglez in coalitia de guvernare: daca ele vor fi de utilitate publica. Opinia mea este ca ele (n.r. Camerele Agricole) trebuie sa fie de utilitate publica astfel incat sa putem sa-i ajutam in ceea ce priveste startul activitatii de functionare si in stabilirea lor ca partener al Ministerului Agriculturii si in ceea ce inseamna anumite analize pe care trebuie sa le facem si pe care acum le externalizam la costuri destul de mari catre firme private”, a sustinut Constantin.
 
Acesta a mai vorbit si despre nevoia de dezvoltare a consultantei agricole. „Trebuie sa gasim o cale eficienta de dezvoltare a consultantei agricole, pentru ca in acest moment nu mai avem o structura care sa raspunda acestei nevoi imediate si in mod profesionist. Un raspuns ar fi Camerele Agricole, dar ele au nevoie de ceva timp pentru a se infiinta, a se consolida, pentru a-si gasi rolul in ceea ce priveste functionarea agriculturii si utilitatea in randul fermierilor”, a mai afirmat Ministrul Agriculturii.
 
In urma colaborarilor dintre Ministrul Agriculturii, mediul academic, patronatele din domeniu si investitori, va fi elaborat un masterplan referitor la politica agricola, ce va cuprinde directiile importante de dezvoltare a agriculturii. 
„Din pacate, dupa 1989, strategiile pe care le-am avut in agricultura s-au schimbat in functie de partidele politice, de stanga sau de dreapta. Se pune din ce in ce mai mult accent pe lipsa hranei in anumite tari. De aceea, am considerat ca este extrem de important ca in aceasta perioada sa avem o serie de intalniri in urma carorar sa stabilim impreuna directiile principale de dezvoltare a agriculturii romanesti pe termen lung si mediu”, a conchis Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 





Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016