Demersuri pentru infiintarea Camerelor Agricole
Publicat la data de 07 Iun. 2013 in:
Stiri In cursul saptamanii viitoare, va fi aprobata Ordonanta de Urgenta care modifica legea de infiintare a Camerelor Agricole, dupa cum spune Ministrul Agriculturii.
Acesta mai asigura ca in lunile septembrie – octombrie vom avea aceste structuri cu toate conditiile definite, “Solutia la care s-a ajuns a fost ca aceste Camere trebuie constituie de fermieri si trebuie sa lucreze pentru fermieri. In acest sens, va fi aprobata, probabil saptamana viitoare, Ordonanta de Urgenta care modifica legea de infiintare a Camerelo Agricole cu toate conditiile definite. (...) Mai am un lucru pe care trebuie sa-l reglez in coalitia de guvernare: daca ele vor fi de utilitate publica. Opinia mea este ca ele (n.r. Camerele Agricole) trebuie sa fie de utilitate publica astfel incat sa putem sa-i ajutam in ceea ce priveste startul activitatii de functionare si in stabilirea lor ca partener al Ministerului Agriculturii si in ceea ce inseamna anumite analize pe care trebuie sa le facem si pe care acum le externalizam la costuri destul de mari catre firme private”, a sustinut Constantin.
Acesta a mai vorbit si despre nevoia de dezvoltare a consultantei agricole. „Trebuie sa gasim o cale eficienta de dezvoltare a consultantei agricole, pentru ca in acest moment nu mai avem o structura care sa raspunda acestei nevoi imediate si in mod profesionist. Un raspuns ar fi Camerele Agricole, dar ele au nevoie de ceva timp pentru a se infiinta, a se consolida, pentru a-si gasi rolul in ceea ce priveste functionarea agriculturii si utilitatea in randul fermierilor”, a mai afirmat Ministrul Agriculturii.
In urma colaborarilor dintre Ministrul Agriculturii, mediul academic, patronatele din domeniu si investitori, va fi elaborat un masterplan referitor la politica agricola, ce va cuprinde directiile importante de dezvoltare a agriculturii.
„Din pacate, dupa 1989, strategiile pe care le-am avut in agricultura s-au schimbat in functie de partidele politice, de stanga sau de dreapta. Se pune din ce in ce mai mult accent pe lipsa hranei in anumite tari. De aceea, am considerat ca este extrem de important ca in aceasta perioada sa avem o serie de intalniri in urma carorar sa stabilim impreuna directiile principale de dezvoltare a agriculturii romanesti pe termen lung si mediu”, a conchis Constantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>