Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depunerea proiectelor se va face la sediile regionale ANPA, in intervalul 8:30-16:30. Solicitantul sprijinului financiar trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate

Investiţia într-un incubator cu o capacitate medie este de aproximativ 800.000 de euro. Cei care vor să-şi construiască o staţie de incubaţie pot primi de la Uniunea Europeană jumătate din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de un milion de euro.

Înfiinţarea unei staţii de incubaţie cu sprijin nerambursabil de la Uniunea Europeană este înscrisă în măsura de încurajare a modernizării exploataţiilor agricole (121).


Pentru un astfel de proiect, banii de la Bruxelles pot acoperi jumătate din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de un milion de euro. Solicitanţii pot fi persoane fizice autorizate, întreprinderi mici şi mijlocii sau asociaţii familiale, cu capital 100% privat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pot aplica pentru finanţare de la UE şi persoanele fizice care se obligă să se autorizeze în maximum 30 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind selectarea cererii de finanţare. Dacă solicitantul a mai desfăşurat activitate în domeniu, rezultatul financiar din anul precedent trebuie să fie pozitiv, iar, la momentul depunerii proiectului, să nu se afle în dificultate. Terenul pe care va fi construit abatorul trebuie să fie în proprietatea celui care solicită sprijinul nerambursabil sau să existe contract de comodat între acesta şi proprietar.

Integrare pe verticală
Staţia de incubaţie este un operator independent care lucrează în avicultură ca verigă între fermele de reproducţie şi fermele de exploatere. „În România a existat tendinţa de integrare pe verticală în avicultură, majoritatea operatorilor mari având propriile staţii de incubaţie”, spune Felix Lucuţar, managing partner în cadrul firmei de consultanţă Agriculture Capital&Engineering.

Investiţia într-un incubator cu o capacitate medie, de cinci milioane de pui de o zi pe an, se ridică la 800.000 de euro: 600.000 de euro pentru echipamente şi încă 200.000 de euro pentru lucrări de construcţie. Jumătate din valoarea investiţiei poate fi acoperită de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Finanţarea poate acoperi cheltuielile de construcţie a staţiei de incubaţie, infrastructura internă, inclusiv branşamentele, şi mijloacele de transport pentru ouă de incubaţie şi pui de o zi. De asemenea, incubatoarele, eclozionatoarele şi echipamentele de igienă şi biosecuritate sau softurile specializate pot fi finanţate din bani de la Uniunea Europeană.

Investiţie recuperată în patru ani
Investiţia realizată în construcţia unui incubator poate fi recuperată în maximum patru ani. „În general, staţiile de incubaţie din România utilizează ouă Ross 308 sau Cobb, care se pot procura la un preţ de 0,85 – 0,95 lei/ou”, spune Felix Lucuţar. Vânzarea puilor de o zi se va realiza la un preţ ce variază între 1,3 şi 1,45 lei/pui.

Astfel, luând în calcul o rată de ecloziune de 80% (chiar dacă staţiile moderne ating cote mult mai înalte), veniturile anuale ale unei staţii cu o capacitate de cinci milioane de pui pe an se vor ridica la 6,5 – 7,25 milioane de lei. Costurile anuale de incubaţie variază, în acest caz, între 5,3 şi 5,9 milioane de lei, la care se adaugă costurile de operare de 680.000 – 870.000 de lei. Profitul brut anual va varia între 520.000 de lei şi 1,2 milioane de lei (125.000 de euro şi 285.000 de euro).

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016