Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Deputatii i-au cerut socoteala sefului MADR in problema mierii contrafacute din magazine
Acesta a fost chestionat in privinta masurilor pe care le poate lua pentru a proteja consumatorii, atat in cazul acestui produs, cat si a altora similare.
Conform acestor informatiimai, multe supermarketuri din Bucuresti comercializeaza miere provenita de la diversi producatori, care are in compozitie diverse adaosuri de zahar sau de glucoza, desi pe eticheta consumatorul este informat ca este miere naturala suta la suta, ceea ce inseamna ca potentialii cumparatori sunt inselati.
Ministrul a precizat ca este necesara o mai buna protectie a cumparatorilor fata de aceste produse, sustinand ca acesta trebuie sa fie bine informat, iar in acest sens trebuie ca autoritatile din minister sa colaboreze cu ANPC pentru a stabili ce se poate face din punct de vedere legal in acest sens.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Acest subiect s-a aflat si pe agenda Consiliului de ministri din luna decembrie, ridicat chiar de statul vecin, Ungaria, si s-a propus utilizarea etichetarii corecte si e musai sa stie consumatorul ce consuma, ce cumpara. Pe de alta parte, trebuie sa discutam, sa vedem ce putem face din punct de vedere legal pentru a avertiza consumatorul asupra produselor autentice. De exemplu, am fost la Timisoara saptamana trecuta si mi s-a aratat un pachet pe care scria Unt Alb si era facut din ulei de palmier. Sigur ca in aceasta situatie consumatorul era indus in eroare pentru ca el vede ca pretul este mai mic, produsul respectiv este alaturi de un pachet de unt veritabil si avem diferenta de competitivitate intre producatorii care au produse autentice din lapte si acel produs care are nu stiu cat la suta lapte sau numai ulei de palmier. Trebuie sa evitam sa-l inselam, sa-l pacalim pe consumator”, a spus Irimescu.
In opinia acestuia, produsul nu poate fi interzis daca este comestibil, insa consumatorul trebuie avertizat asupra autenticitatii produsului pe care il cumpara.
„Aceasta este o preocupare a noastra in continuare sa vedem ce solutii gasim pentru ca atata timp cat un produs este comestibil nu-l poti interzice, dar trebuie sa avertizam consumatorul si facem apel la ANPC sa ne asiguram ca in momentul in care consumatorul cumpara un produs stie ce cumpara”, a mai precizat ministrul in fata comisiei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi