Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despagubirile pentru pesta porcina africana au depasit 12 milioane de euro

despagubirile-pentru-pesta-porcina-africana-au-depasit-12-milioane-de-euro

Ialomita este judetul cu cele mai multe plati efectuate, in timp ce in Tulcea este necesara intocmirea mai multor dosare de despagubiri.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca pana acum s-au facut plati de despagubire pentru pesta porcina africana catre fermieri de 12 milioane de euro, indemnand crescatorii sa colaboreze cu autoritatile pentru intocmirea documentelor de despagubire.
 
„Pana acum s-au platit in jur de 12 milioane de euro, 54 de milioane de lei, dar aceste documente se fac in continuu, se fac cu mai mare usurinta la gospodarii, pentru ca ai terminat, daca a avut un porc doi ai facut documentele respective. La societatile comerciale pana nu se incheie sacrificarea efectivelor in intregime nu poti sa faci documentatia cuvenita”, a precizat ministrul.
 
Acesta a mentionat ca dupa identificarea focarelor, o echipa formata din reprezentanti ai prefecturii, Directiei Agricole, ai DSV-ului si ANVSA-ului se prezinta in gospodarii, unde dupa sacrificarea porcilor se intocmesc documentele pentru despagubiri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Rog proprietarii sa fie foarte atenti si sa coopereze cand ajunge aceasta echipa acolo, inclusiv sa se faca documentele pentru ca asa spune legea, in momentul in care ai facut uciderea respectiva sa intocmesti documentele”, a spus ministrul Agriculturii.
 
Oficialul MADR spune ca, potrivit rapoartelor, Ialomita este judetul cu cele mai multe plati efectuate, in timp ce in Tulcea este necesara intocmirea mai multor dosare de despagubiri.
 
„Am vazut la Ialomita o treaba foarte ordonata, din 2.400 de gospodarii care au fost afectate, 2.200 deja au primit banii, ceea ce inseamna ca acele comisii au lucrat operativ si pierderea aceasta de timp a fost eliminate in cazul acestui judet. O situatie mai grea am vazut-o la Tulcea, inca sunt multe documente de facut acolo si trebuie sa le faca pentru a se respecta termenul legal si in acelasi timp sa se onoreze drepturile pe care le au pagubasii”, a concluzionat ministrul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016