Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Destinatii de calatorie: Malini, paradisul turistic ascuns din muntii Moldovei
Localitati cu peisaje pitoresti din nordul Moldovei pana nu demult cvasinecunoscute se constituie astazi in veritabile alternative la destinatiile binecunoscute precum manastirile si bisericile domnesti sau boieresti, ruinele Cetatii de Scaun ori statiunea Vatra Dornei. Comuna suceveana Malini este un exemplu elocvent in acest sens.
Numele satului malini vine de la o padure seculara de malini, o parte din arbori pastrandu-se si astazi. Malini este o localitate ce se intinde pe aproximativ 20 de kilometri, situata pe cursul inferior al raului Suha Mare. La intrare, Maliniul se infatiseaza vizitatorilor ca o comuna bine gospodarita dintr-o zona de deal. Pe masura ce turistul inainteaza pe drumurile din localitate, delurile fac loc muntilor impaduriti ai Stanisoarei, veritabile atractii in orice sezon al anului. Cea mai mare inaltime o are Varful Bivolu, de 1.530 de metri. Aerul curat si zapada abundenta din muntii si padurile Maliniului atrag iarna zeci de turisti in cautare de senzatii tari. Iubitorii de animale au ocazia, indeosebi, vara si primavara, sa vada prin paduri o fauna deosebita, inca destul de bogata. Pe unele drumuri forestiere, padurarii le pot spune turistilor care sunt traseele pe care obisnuiesc sa le parcurga diferite animale precum cerbii sau, ceva mai rar, ursi.
Prima atestare documentara a localitatii apare intr-un hrisov de la marele domnitor stefan cel Mare din 15 septembrie 1498. La 21 martie 1551, domnitorul Ilias al II-lea Rares da Manastirii Voronet intreg satul Malini. Zece ani mai tarziu, domnitorul Alexandru Lapusneanu doneaza Manastirii Slatina satul Malini impreuna cu satele Draceni si Gainesti, ramanand sub administrarea mitropolitului Grigorie pana la 1864, cand are loc secularizarea averilor manastiresti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Lib
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News