Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Destinatii de calatorie: Muntii Macinului, o atractie irezistibila pentru turistii iubitori de natura salbatica
In nordul Dobrogei a aparut inca o oportunitate capabila sa contribuie, impreuna cu Delta Dunarii, la dezvoltarea turistica a judetului Tulcea. Muntii Macinului constituie o atractie irezistibila pentru turistii iubitori de peisaj si de natura salbatica.
Dupa constituirea parcului National Muntii Macinului, s-au creat premisele dezvoltarii turismului ecologic intr-o zona salbatica ce contrasteaza puternic cu tinuturile dintre ape ale Deltei Dunarii.
"Planul de management al acestei zone ecologice care se intinde pe mai bine de 11.000 de hectare are o componenta turistica semnificativa. Noi am pornit de la premisa ca administrarea parcului nu presupune doar conservarea biodiversitatii foarte rare din perimetrul parcului, ci si crearea unor facilitati economice pentru localnicii din satele care marginesc aceasta arie ecologica protejata. Astfel va scadea presiunea populatiei locale asupra habitatelor salbatice, asupra fondului forestier din parc pentru ca populatia locala va putea obtine venituri mari din practicarea turismului si a agriculturii in ferme ecologice. Aceste activitati noi pentru populatia din zonele Macin, Greci, Cerna, Hamcearca, Niculitel Valea Teilor si Luncavita au inceput sa prinda contur. Au fost omologate sase trasee turistice pe teritoriul Parcului National Muntii Macin, iar fermierii au intrat in procedura de omologare a terenurilor agricole pe care le detin in vecinatatea ariei ecologice pentru a realiza doar produse ecologice", a spus Viorel Rosca, directorul Administratiei Parcului National Muntii Macinului.
Atractii turistice
Desi pare a fi dominat peisajul specific stepelor euroasiatice, parcul ecologic de la Macin este dominat de zonele forestiere care difera de la o vale la alta, de la un versant la altul. Pe versantul nord-vestic al muntelui predomina padurile falnice de fag, in timp ce pe cel sudic ponderea o detin zonele forestiere cu arbori pitici caracteristici zonelor balcanice. In putinele oaze de verdeata de pe versantul sudic al muntelui traieste o fauna deosebit de rara cum ar fi balaurul dobrogean, cateva specii de broasca testoasa, mai multe specii de reptile care nu se mai intalnesc altundeva in Europa, dar si o sumedenie de pasari de prada si o mare varietate de fluturi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News