Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezbatere Capital: De ce un comisar român pe Agricultură?


Tradiţionaliştii, în frunte cu Franţa, doresc păstrarea status-quo-ului, iar reformiştii - între care Marea Britanie şi Olanda - susţin că Politica Agricolă Comună este depăşită. Medierea conflictului dintre cele două părţi revine viitorului comisar european pentru Agricultură. De ce am vrea ca un român să obţină acest portofoliu?

În primul rând, am putea demonstra că România e capabilă să joace mai mult decât un rol de figurant în Uniunea Europeană. În plus, pe lângă responsabilitate, viitorul comisar european va avea şi multă influenţă, bugetul alocat Politicii Agricole Comune (PAC) înghiţind 40% din bugetul anual al UE .


„Problema comisarului pe agricultură probabil că e mai complicată decât a altor comisari, pentru că e un domeniu mare şi foarte reglementat şi trebuie să asimilezi tot felul de detalii ale sectorului şi ale legislaţiei. Dacian Cioloş va face faţă înţepăturilor politice, eu mă aştept să facă faţă şi tehnic”, a declarat pentru capital.ro Lucian Luca, expert în Politica Agricolă Comună, afiliat CRPE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Chiar dacă obţine o cotă importantă din fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, specialiştii susţin că România nu ar putea fi acuzată de conflict de interese dacă obţine acest post. „Nu cred că se pune problema de aşa ceva, pentru că nu primeşte mai mult decât Polonia (est) şi Franţa (vest), care sunt cei mai mari consumatori de suvenţii agricole din bugetul comun. Tocmai de aceea, nici Franţa şi nici Polonia – care este statul din Est cu cele mai mari interese în agricultură – nu vizează portofoliul”, a completat Luca.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016