Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dezinteres. Doar 9 români au postat comentarii în dezbaterea publică privind viitorul Politicii Agricole Comune
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că, pe data de 03 iunie 2010, expiră perioada în care se pot posta comentarii ale cetăţenilor din Uniunea Europeană cu privire la viitorul Politicii Agricole Comune, pe site-ul Comisiei Europene.
Lansată la 12 aprilie 2010, de Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, dezbaterea urmăreşte implicarea unui număr cât mai mare de cetăţeni şi reprezentanţi ai societăţii civile, chemaţi să răspundă la patru întrebări fundamentale:
- De ce avem nevoie de o politică agricolă comună?
- Ce aşteaptă cetăţenii de la agricultură?
- De ce este necesară o nouă reformă a PAC ?
- Ce instrumente sunt necesare pentru politica agricolă comună de mâine?
Evaluarea comentariilor publicului se va finaliza printr-un Raport care va fi prezentat în cadrul Conferinţei de la Bruxelles, din perioada 19-20 iulie 2010. Comisia Europeana va face public proiectul său privind viitoarea Politică Agricolă Comună, în noiembrie, ţinând cont de contribuţiile celor implicaţi în procesul de consultare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din partea României, pe site-ul Comisiei au fost postate doar 9 comentarii. Statele cu cele mai numeroase contribuţii sunt Germania (452), Polonia (312) şi Franţa (285).
„Proiectul privind posibila configuraţie a Politicii Agricole Comune după 2013, din perspectiva României – elaborat de MADR, susţine menţinerea unui buget adecvat care să asigure un nivel de trai decent fermierilor, menţinerea specificaţiilor zonelor rurale, a modelului european de agricultură şi a tradiţiilor locale şi menţinerea finanţării din bugetul comunitar şi naţional, cu finanţarea proiectelor majore preponderent din bugetul comunitar”, a subliniat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru.
De asemenea, ministrul a solicitat, în diverse ocazii, implicarea cetăţenilor şi a organizaţiilor civice româneşti în procesul de consultare publică de la nivel european. În acest sens, MADR a consultat şi organizaţiile profesionale ale fermierilor cu privire la proiectul propus de România pentru viitoarea PAC.
Procesul de dezbatere publică a fost promovat intens de comisarul european Dacian Cioloş, atât cu prilejul vizitelor în România, cât şi în mass-media, prin interviuri şi declaraţii.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura