Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Directorul general al INCD Silvicultura castiga lunar 162.000 lei

directorul-general-al-incd-silvicultura-castiga-lunar-162000-lei

Directorul general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Silvicultura (INCD Silvicultura) castiga lunar 162.000 de lei brut, adica aproximativ 95.000 de lei net. Suma este egala cu peste 20.000 de euro pe care bugetarul ii primeste lunar.


"Am ajuns sa avem un director general al unui institut de cercetare de stat cu salariul mai mare decat presedintele Americii.
 
E vorba de presedintele Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura „Marin Dracea”. Are un salariu de 1.943.000 lei pe an. Adica peste 38.000 de dolari pe luna. La salariul acesta, probabil ca este un lider mondial in cercetarea in silvicultura.
 
Ni se va spune ca acest institut are venituri proprii, deci salariile mari sunt bine meritate. Sa ne uitam putin mai atent peste acest institut. Daca ne uitam indeaproape, vedem ca acele venituri proprii sunt tot fonduri publice in totalitatea lor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aproximativ o treime din veniturile proprii vin de la stat prin granturi pentru cercetare. O alta treime este din amenajari de paduri pe care acest institut are monopol - deci statul, prin Romsilva, ii plateste. Iar cealalta treime din venituri iese din exploatarea padurilor de stat pe care le are in administrare.
 
Astfel, cei peste 38,000 de dolari pe luna ies in totalitate din banii nostri. Statul a tot investit in acest institut, iar cheltuielile au tot crescut. Acest caz nu este unul singular", scrie Claudiu Nasui pe Facebook.
 
AgroRomania a verificat actul prin care directorul general al INCD Silvicultura primeste un salariu de 162.000 de lei brut lunar pe MonitorulJuridic. Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2019 al institutiei poate fi consultat mai jos.

salariu director incd silvicultura
 

Dupa cum se poate observa in Anexa nr. 43 din Ordinul nr. 337/2019 pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2019 ale institutelor nationale de cercetare-dezvoltare in coordonarea Ministerului Cercetarii si Inovarii, seful INCD Silvicultura are un buget pentru acest an de 1.943.000 lei, adica aproximativ 410.000 euro.

Ordinul publicat deja in Monitorul Oficial (adica se afla in vigoare) poate fi descarcat in format .PDF dand click AICI!

Nu este, insa, singurul bugetar cu un astfel de venit urias. Urmatoarele exemple sunt extrase din acelasi act:
  • Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCURESTI incaseaza anul acesta 868.000 lei, adica aproximativ 42.000 lei net/luna,
  • Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERA SI PROTECTIE ANTIEXPLOZIVA-INCD INSEMEX PETROSANI  incaseaza 811.000 mii lei, adica aproximativ 39.500 lei net/luna,
  • Directorul general al INCD “DELTA DUNARII”-INCDDD TULCEA primeste 661.000 lei, adica aproximativ 32.000 lei net/luna,
  • Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALA-ECOIND primeste 580.000 lei, adica aproximativ 28.000lei net/luna.
 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016