Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Discutii fara niciun rezultat intre reprezentantii MADR si cei ai Camerelor Agricole

discutii-fara-niciun-rezultat-intre-reprezentantii-madr-si-cei-ai-camerelor-agricole

Reprezentantii fermierilor au plecat dezamagiti din cauza faptului ca la intalnire nu a participat si ministrul Daniel Constantin.


Zilele trecute, Academia de Stiinte Agricole si Silvice Bucuresti a gazduit o intalnire intre reprezentantii Camerelor Agricole din Romania si oficialii din Ministerul Agriculturii. Intalnirea a fost organizata de catre Camerele Agricole, avand ca scop punerea la punct a mai multor amanunte legate de activitatea acestor structuri, insa s-a dovedit a fi un esec, intrucat la final niciunul dintre aceste aspecte nu fusese pe deplin lamurit.
 
Aceasta, din cauza faptului ca marele absent de la intalnire a fost ministrul Daniel Constantin, care a lipsit motivat, aflandu-se la Bratislava, unde a participat la  Reuniunea Ministrilor Agriculturii Membri ai Grupului de la Visegrad.
 
In locul sau, la intalnire a participat Viorel Morarescu, responsabil cu certificarea produselor traditionale in Ministerul Agriculturii, insa  acesta a avut un discurs conventional, fara sa intre prea adanc in controversa crearii acestor organisme si fara sa deranjeze sau sa limpezeasca lucrurile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii prezenti au fost dezamagiti de absenta ministrului, mai ales ca la finalul discutiilor nu s-a lamurit pe deplin niciunul din subiectele aflate pe ordinea de zi.
 
Astfel, Severica Covaciu, prim-vicepresedintele Camerei Agricole Nationale a declarat ca nu mai are niciun fel de pretentii de la ministrul Agriculturii. „Ne-a spus sa ne punem la masa discutiilor. Dar de cate ori sa ne punem la masa discutiilor si sa nu avem niciun rezultat?!”, s-a intrebat aceasdta la finalul intalnirii.
 
La randul sau, presedintele Camerei Agricole Nationale, Cornel Stroescu, spune ca propunerile pe care le-a facut pentru legea care ar trebui sa stea la baza infiintarii si functionarii acestor organisme se afla pe masa Comisiei de agricultura. Reprezentantii Camerelor solicita o finantare de 10 milioane de lei care sa ajute Camerele sa supravietuiasca timp de doi ani. 
 
„In primul rand, ne intereseaza finantarea. Am avut promisiuni pentru 10 milioane de lei. Am avut discutii cu Ministerul Agriculturii si noi vrem o lege in care sa apara aceasta finantare si in care sa fie conturat rolul Camerelor. Ne mai dorim sa infiintam inca 28 de Camere si am cerut prelungirea termenului de infiintare cu 9 luni. Obiectivul principal al Camerei va fi sprijinirea fermierului sa-si vanda productia: centre de colectare a laptelui, depozite de legume si fructe, contracte cu lanturi de magazine. Camerele trebuie sa asigure servicii si consultanta fermierilor. Noi nu avem laboratoare unde sa se faca analize la animale, la pesticide, etc.  Suma pe care o cerem ne ajuta sa ne punem pe picioare. Planul nostru este ca aceste organisme sa se autofinanteze”, a declarat acesta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016