Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Discutii fara niciun rezultat intre reprezentantii MADR si cei ai Camerelor Agricole
Reprezentantii fermierilor au plecat dezamagiti din cauza faptului ca la intalnire nu a participat si ministrul Daniel Constantin.
Aceasta, din cauza faptului ca marele absent de la intalnire a fost ministrul Daniel Constantin, care a lipsit motivat, aflandu-se la Bratislava, unde a participat la Reuniunea Ministrilor Agriculturii Membri ai Grupului de la Visegrad.
In locul sau, la intalnire a participat Viorel Morarescu, responsabil cu certificarea produselor traditionale in Ministerul Agriculturii, insa acesta a avut un discurs conventional, fara sa intre prea adanc in controversa crearii acestor organisme si fara sa deranjeze sau sa limpezeasca lucrurile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Fermierii prezenti au fost dezamagiti de absenta ministrului, mai ales ca la finalul discutiilor nu s-a lamurit pe deplin niciunul din subiectele aflate pe ordinea de zi.
Astfel, Severica Covaciu, prim-vicepresedintele Camerei Agricole Nationale a declarat ca nu mai are niciun fel de pretentii de la ministrul Agriculturii. „Ne-a spus sa ne punem la masa discutiilor. Dar de cate ori sa ne punem la masa discutiilor si sa nu avem niciun rezultat?!”, s-a intrebat aceasdta la finalul intalnirii.
La randul sau, presedintele Camerei Agricole Nationale, Cornel Stroescu, spune ca propunerile pe care le-a facut pentru legea care ar trebui sa stea la baza infiintarii si functionarii acestor organisme se afla pe masa Comisiei de agricultura. Reprezentantii Camerelor solicita o finantare de 10 milioane de lei care sa ajute Camerele sa supravietuiasca timp de doi ani.
„In primul rand, ne intereseaza finantarea. Am avut promisiuni pentru 10 milioane de lei. Am avut discutii cu Ministerul Agriculturii si noi vrem o lege in care sa apara aceasta finantare si in care sa fie conturat rolul Camerelor. Ne mai dorim sa infiintam inca 28 de Camere si am cerut prelungirea termenului de infiintare cu 9 luni. Obiectivul principal al Camerei va fi sprijinirea fermierului sa-si vanda productia: centre de colectare a laptelui, depozite de legume si fructe, contracte cu lanturi de magazine. Camerele trebuie sa asigure servicii si consultanta fermierilor. Noi nu avem laboratoare unde sa se faca analize la animale, la pesticide, etc. Suma pe care o cerem ne ajuta sa ne punem pe picioare. Planul nostru este ca aceste organisme sa se autofinanteze”, a declarat acesta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura