Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dispar legumele româneşti la Suceava


În ultimul timp, produsele tradiţionale sunt la mare căutare. Interesul survine tendinţei de dispariţie a acestora de pe piaţă, fenomen constat mai ales în cazul legumelor, scrie Evenimentul. Un semnal de alarmă legat de pericolul pierderii formelor tradiţionale a fost lansat de Silvia Străjeru, directorul coordonator al Băncii de Gene Suceava, unitate unică în ţară şi care are în aria de responsabilitate conservarea germoplasmei vegetale din România şi nu numai.
D-sa a precizat că în agricultura românească au pătruns o multitudine de forme de seminţe care modifică şi alterează fondul genetic vegetal autohton, lucru posibil şi din cauza comodităţii cultivatorilor. Majoritatea seminţelor importate sunt hibrizi din care, într-adevăr, se obţin legume mari şi frumoase, însă cu calităţi alimentare care, de cele mai multe ori, lasă de dorit. Pe lângă toate acestea, seminţele din recolta obţinută în România nu mai pot fi folosite în anii următori, marile companii internaţionale fiind interesate să-şi comercializeze anual produsele. „Globalizarea este bună, însă nu este obligatoriu ca toată lumea să aibă, spre exemplu, aceeaşi roşie sau acelaşi castravete în farfurie. Natura a creat o multitudine de forme şi de aceea nu trebuie să pierdem prilejul să le folosim. Există riscul ca formele tradiţionale să dispară în foarte scurt timp şi pentru a evita acest lucru trebuie să avem consumatori”, a spus şeful Băncii de Gene Suceava, adăugând că, în acest sens, un rol principal îl are instituţia pe care o conduce, care multiplică şi furnizează seminţe cu calităţi tradiţionale operatorilor interesaţi. De asemenea, un aport revine şi simplilor cultivatori de la sate. „Multiplicăm şi furnizăm, mai ales seminţe de legume, diverşilor utilizatori din România, tocmai pentru a sprijini şi un alt tip de cultură. Totodată, vorbim cu oamenii, le explicăm care este importanţa şi rolul formelor tradiţionale, recomandându-le să le păstreze, să le multiplice şi să le transmită şi la vecini”, a mai explicat Silvia Străjeru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016