Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
DNA a trimis in judecata 3 persoane in dosarul retrocedarilor ilegale a 3 munti
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata a 3 inculpati, acuzati de abuz in serviciu, dupa ce ar fi retrocedat ilegal trei munti.
Cele trei nume implicate in dosar sunt Basaraba Mircea, administrator la S.C. Consult Turist Company SRL, Petrulian Mihai Dan, fost asociat la S.C. Consult Turist Company SRL si Deaconeasa Gheorghe, fost sef al Ocolului Silvic Voineasa,
Potrivit procurorilor DNA, in perioada iunie 2004 - august 2006, inculpatii Basaraba Mircea, Petrulian Mihai Dan si Deaconeasa Gheorghe au desfasurat o serie de activitati pentru a dobandi, in mod fraudulos, terenuri forestiere situate in muntii Puru, Galbenu si Petrimanu, din judetul Valcea. Astfel, in cadrul procedurilor de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii fondului funciar nr. 18/1991, cei trei inculpati i-au indus in eroare pe membrii Comisiilor locale de aplicare a Legii nr. 18/1991 Voineasa si Malaia, respectiv pe membrii Comisiei judetene Valcea pentru stabilirea dreptului de proprietate privata.
Inculpatii au actionat ca reprezentanti ai unor persoane fizice, mostenitori ai unor persoane despre care au sustinut, in mod nereal, ca ar avea drepturi de retrocedare asupra terenurilor respective si, in sustinerea acestor afirmatii mincinoase, au prezentat mai multe inscrisuri falsificate.
Basaraba Mircea, in calitate de reprezentant al SC Consult Turist Company SRL Craiova, a incheiat cu mostenitorii contracte de prestari servicii prin care se angaja sa-i reprezinte in vederea reconstituirii drepturilor de proprietate in muntii Galbenu, Puru si Petrimanu. In schimbul acestor servicii, mostenitorii respectivi erau obligati sa plateasca o suma echivalenta cu un procent de 15% din sumele incasate in urma vanzarii terenurilor reconstituite, aspect care s-a concretizat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Punctul de plecare al demersurilor lui Basaraba Mircea se afla in perioada 30.06.2004-15.04.2005, cand Petrulian Mihai Dan impreuna cu alte persoane l-au imputernicit pe primul mentionat sa ii reprezinte in procedura de reconstituire a unor terenuri ce urmau sa fie revendicate in baza prevederilor legilor fondului funciar.
Practic, in acest context, cei doi inculpati, Basaraba Mircea si Petrulian Mihai Dan s-au hotarat sa beneficieze de foloase materiale necuvenite prin obtinerea unor retrocedari frauduloase, apeland la sprijinul unor functionari din cadrul Directiei Silvice Valcea, mai precis la sprijinul inculpatului Deaconeasa Gheorghe. Prin intermediul acestuia din urma, care detinea, in acea perioada, functia de sef al Ocolului Silvic Voineasa din cadrul Directiei Silvice Valcea, au fost identificate terenuri forestiere al caror beneficiar ar fi trebuit sa fie Statul roman (atat in mod direct cat si in calitate de actionar al unor societati cu capital integral sau majoritar de stat). Apoi, inducand in eroare o serie de functionari, au reusit sa deposedeze statul roman, in mod fraudulos, de terenuri cu vegetatie forestiera pe care, in scurt timp, le-au si instrainat catre alte persoane.
Ca si modalitate de operare, cei trei acuzati si-au preconstituit inscrisuri prin contrafacerea scrierii si ulterior, le-au folosit, atat in fata membrilor comisiilor implicate in cadrul procedurii de reconstituire a drepturilor de proprietate, cat si in fata instantelor de judecata care au judecat litigiile decurgand din reconstituirea frauduloasa.
In aceasta modalitate, conform contractelor de presari de servicii, cei trei au obtinut un folos necuvenit constand in procentajul de 15%, respectiv 25% din sumele incasate pe beneficiarii reconstituirii drepturilor, in urma vanzarii terenurilor reconstituite .
Prin folosirea inscrisurilor falsificate, cei trei au deposedat statul de o suprafata totala de 509,9 hectare de teren forestier, situate in muntii Puru, Galbenu si Petrimanu, din judetul Valcea, valoarea totala a pagubei materiale cauzate ridicandu-se la 12.913.761 lei ( 3.598.451,06 euro).
Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, reprezentata legal de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea s-a constituit parte civila in cauza.
De asemenea, Directia Silvica Valcea, in numele statului, s-a constituit parte civila in cauza cu aceeasi suma.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Valcea. Cele trei nume din dosar au mai fost trimise in judecata pentru fapte similare intr-un alt dosar
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi