Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Doar pe hartie! Toate contractele incheiate in ianuarie intre supermarketuri si furnizori au fost semnate fara a tine cont de Codul de Bune Practici
Seria scumpirilor la produsele alimentare va continua pana la sfarsitul acestui an, si asta pentru ca toate contractele incheiate in ianuarie intre supermarketuri si furnizori au fost semnate fara a tine cont de Codul de Bune Practici. Mai mult, retailerii care cereau anul trecut discounturi de 20-30% au facut presiuni asupra furnizorilor pentru a obtine taxe care insumeaza 40% din pretul produselor la raft. Atitudinea marilor magazine a ramas aceeasi fata de furnizori, chiar daca anul trecut acestia au promis ca vor renunta la unele clauze dur criticate.
Multi retaileri au recurs chiar si la metode de santaj pentru a-i forta pe clientii vechi sa accepte conditiile dure ale contractelor pentru anul in curs. Astfel, unele supermarketuri au „uitat” sa plateasca furnizorilor chiar si peste trei milioane de lei, spunând ca-si vor achita datoriile dupa semnarea noului contract. „Sunt impuse în continuare taxe precum cea de deschidere de magazin, taxa de listare si cea de raft. Acestea scumpesc produsele cu 40-60%”, ne-a declarat Ovidiu Gheorghe, presedintele Patronatului Viei si Vinului (PNVV). De aceeasi parere este si Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara.
„Codul de Bune Practici este o gluma la ora actuala. Am propus introducerea legiferarii lui in masurile anticriza, mai ales ca acest proces nu ar fi costat nici un ban din bugetul national, dar ar fi stopat scumpirea alimentelor. Nimeni insa nu ne asculta, pentru ca presiunile pe care supermarketurile le fac sunt imense”, spune Frumosu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gardianul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News