Conform datelor centralizate la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Dolj, privind lucrările agricole, reiese faptul că, până la data de 22 aprilie 2009, au fost realizate arături pentru însămânţările de primăvară pe o suprafaţă de 170.662 hectare, dintr-un program total de 254.248 de hectare (67%).
În programul DADR Dolj figurează şi acţiunile de fertilizare fazială pentru 195.600 de hectare, cu cerealele păioase: grâu, secară, orz, orzoaică. Dintre acestea au fost realizate lucrări de fertilizare pentru 138.642 de hectare, adică 71 la sută din program, iar 73.306 ha de grâu şi secară au fost ierbicizate.
Cea mai mare parte din suprafaţa de culturi de primăvară a Doljului va fi ocupată cu porumb de consum şi floarea-soarelui şi anume 87.600 de ha, dintr-un program de 124.258 ha (70%), respectiv 29.714 de ha, din programul de 41720 de ha (71%). În privinţa culturilor de cartofi timpurii, acestea au fost realizate 100%, adică 1372 de ha din tot atâtea programate. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi culturile de orzoaică de primăvară, mazăre de grădină şi legume, lucrările fiind realizate în proporţie de 100%.
Citeste mai mult in Cuvantul Liber
În programul DADR Dolj figurează şi acţiunile de fertilizare fazială pentru 195.600 de hectare, cu cerealele păioase: grâu, secară, orz, orzoaică. Dintre acestea au fost realizate lucrări de fertilizare pentru 138.642 de hectare, adică 71 la sută din program, iar 73.306 ha de grâu şi secară au fost ierbicizate.
Cea mai mare parte din suprafaţa de culturi de primăvară a Doljului va fi ocupată cu porumb de consum şi floarea-soarelui şi anume 87.600 de ha, dintr-un program de 124.258 ha (70%), respectiv 29.714 de ha, din programul de 41720 de ha (71%). În privinţa culturilor de cartofi timpurii, acestea au fost realizate 100%, adică 1372 de ha din tot atâtea programate. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi culturile de orzoaică de primăvară, mazăre de grădină şi legume, lucrările fiind realizate în proporţie de 100%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Cuvantul Liber
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News