Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La DADR Dolj si APIA Dolj suprafetele unor exploatari agricole au geometrie variabila


Scandalul de la Maglavit, de acum zece zile, de la recoltatul grâului, între administratorii firmelor Roteam Prod SRL, Roteam SRL, de o parte, şi SC Invest Grup Consulting SRL Bucureşti, de cealaltă parte, care a necesitat intervenţia poliţiei şi jandarmilor, a scos în evidenţă o problemă mult mai gravă, decât altercaţia în sine: harababura existentă în corecta raportare la primării, DADR şi APIA a suprafeţelor exploatărilor agricole existente în Dolj, cultivate sau necultivate, precum şi structura culturilor agricole, în funcţie de care se acordă subvenţiile sau despăgubirile în cazul calamităţilor. Dacă putem admite că numărul mare al exploatărilor agricole, unele de subzistenţă altele comerciale, fac greoaie o evidenţiere riguroasă, atât la DADR Dolj cât şi la APIA Dolj, în acelaşi timp nu putem trece cu vederea tentativele deloc discrete ale unor arendaşi, de însuşirea fondurilor publice în folos personal, prin mistificarea stărilor concrete de lucruri.



Maglavit: Una la Primărie, alta la DADR şi alta la APIA!
Lucrurile s-au clarificat anevoios, dacă s-au clarificat, după investigaţii prelungite şi, succint, situaţia se prezintă astfel, în legătură cu firma “beligerantă” SC Invest Grup Consulting SRL Bucureşti. Potrivit AGR2A, situaţie completată de Mădălina Georgeta, mandatarul societăţii menţionate, sub proprie semnătură, suprafaţa “productivă de primăvară” în 2009 este de 47,45 ha (39,64 ha cereale pentru boabe şi 7,91 ha plante uleiose), rămânând neînsămânţată suprafaţa de 239,55 ha, arendată, probabil din cauza prognozei meteo, care anunţa un an agricol secetos. Completat, la începutul lunii iunie, formularul respectiv urma să fie comunicat la DADR Dolj până la 10 iunie a.c. Unde, potrivit datelor din registrul exploataţiilor agricole, SC Invest Grup Consulting SRL Bucureşti figurează cu suprafaţa de 715 ha pe raza comunei Maglavit, pentru ca la APIA Dolj să fie evidenţiată numai suprafaţa de 235 ha, pentru care s-a făcut dovada proprietăţii sau a dreptului de folosinţă, autorizându-se la 27 iunie a.c, plata subvenţiei. Între suprafaţa de 715 ha, regăsită în registrul exploataţiilor agricole, neconformă deloc cu AGR2A, comunicată de mandatarul firmei SC Invest Grup Consulting SRL Bucureşti, şi suprafaţa comunicată de mandatarul firmei Invest Grup Consulting SRL Bucureşti de 287 ha, din care 239 ha – suprafaţă neînsămânţată - este o diferenţă, care ar trebui justificată de arendaşul Uysal Florina Narcisa. În anul 2007, potrivit H.G. nr.637/20 iunie şi nr. 1202/4 octombrie, privind starea de calamitate naturală în agricultură, firma Invest Grup Consulting SRL Bucureşti a primit despăgubiri pentru suprafeţele de 194 ha floarea-soarelui, 145,24 ha porumb şi 114 ha grâu, în total 453 ha, în temeiul unor acte de constatare dubioase, validate cu voioşie de DADR Dolj. Sumele maxime acordate pe unitatea de suprafaţă, potrivit hotărârilor de guvern enunţate, au fost de 750 lei/ha –grâu; 750 lei/ha – porumb boabe; 700 lei/ha – floarea-soarelui. Pentru culturile de porumb şi floarea-soarelui, termenul de depunere a situaţiilor centralizatoare a fost 30 noiembrie 2007, Doljul fiind declarat “zonă calamitată de secetă”. Arendatorii au rămas cu mâinile goale, fiindcă …nu s-a făcut producţia, neonorându-se clauzele contractului. Aiureala promovată la DADR Dolj nu constituie ceva surprinzător, numai că este vorba de fonduri publice însuşite suspect, dacă nu ilicit. Şi este doar un exemplu. Atâta vreme cât AGR2A – suprafaţa productivă de primăvară în 2009 - , comunicată de la Maglavit, pe numele firmei Invest Grup Consulting SRL Bucureşti nu “bate” cu datele din registrul exploatărilor agricolă, suntem într-o situaţie nu anacronică, cât suspectă, de-a dreptul. Se operează cu suprafeţe cu geometrie variabilă, care se pot întinde, exact când se doreşte. Prin “înţelegere”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Cuvantul Libertatii
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016