Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doua proiecte din sectorul agriculturii ecologice, finantate de guvernul elvetian

Guvernul elvetian finanteaza cu doua milioane de euro doua proiecte din sectorul agriculturii ecologice din Romania, a anuntat, luni, Marinela Ivan, director de programe in cadrul Ambasedei Elvetiei din Bucuresti, la un seminar privind promovarea produselor ecologice, transmite Agerpres.

"Unul dintre proiecte se refera la dezvoltarea durabila a exporturilor de produse ecologice derulat in colaborare cu Ministerul pentru IMM-uri, iar cel de-al doilea, inca in derulare, vizeaza exclusiv certificarea organica in Romania. Pe ambele proiecte contributia guvernului elvetian se ridica la circa 2,2 milioane euro, cate 1,1 milioane euro pe fiecare proiect", a precizat Ivan.
Potrivit sursei citate, primul proiect se deruleaza in colaborare cu mai multi parteneri si anume cu Ministerul pentru IMM-uri, Ministerul Agriculturii, Asociatiile Bio-Romania si Bio-Terra, Institutul de cercetare elvetian FiBL, care a ofera activitati de consultanta precum si cu alte asociatii non-guvernamentale implicate in agricultura ecologica.

"Aceste doua proiecte au venit in intampinarea strategiei guvernamentale romanesti de dezvoltare si sprijinire a IMM-urilor din domeniul agriculturii si din cel al activitatilor de certificare organica", a mentionat Ivan. Directorul de programe din cadrul Ambasadei Elvetiei din Bucuresti a mai precizat ca Romania prezinta conditii excelente pentru practicarea unei agriculturi ecologice, mai ales prin sprijinirea fermelor mici si mijlocii din mediul rural. Potrivit lui Ralph Liebing, expert in dezvoltarea pietelor de produse ecologice din cadrul FiBL Austria, in ultimii ani, in Romania, s-a observat o tendinta de crestere a activitatilor din sfera agriculturii ecologice, desi inca nu nu exista o piata de desfacere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"La ora actuala sunt prea putine produse ecologice romanesti in Romania ceea ce inseamna ca ar trebui o mai mare stimulare a pietei. Este nevoie de mai multa informare despre produsele ecologice, dar si de o stimulare a magazinelor sa spuna in vanzare astfel de produse precum si o retea reala pentru consolidarea acestui sistem in Romania. Nu in ultimul rand trebuie mentionat si rolul presei in promovarea produselor ecologice", a spus Liebing.

Romania a exportat in 2008 circa 129.000 de tone de produse ecologice, in valoare de 100 de milioane de euro, peste 80 la suta din produsele exportate fiind materie prima (cereale, fructe de padure, miere). In prezent, in Romania sunt inregistrati aproape 4.200 de operatori care functioneaza in agricultura ecologica, din acestia 89 fiind procesatori si comercianti. Potrivit datelor MAPDR, suprafata cultivata in sistem ecologic este estimata la 220.000 de hectare pentru 2008, comparativ cu 190.000 de hectare in 2007.

In ceea ce priveste consumul de produse ecologice pe piata interna, acesta este la ora actuala extrem de scazut, de sub unu la suta, tinta oficialilor romani pentru 2013 fiind de 5 la suta pana in 2013 in privinta consumului si 750.000 de hectare cultivate. Pe plan european, Italia este cel mai mare cultivator de culturi ecologice, iar cea mai mare piata o detine Germania, Austria si Franta fiind pe pozitiile 3 si 4. In 2007, la nivel mondial, suma incasata pe piata produselor ecologice s-a cifrat la 46 miliarde de dolari, suprafata cultivata depasind 32 milioane hectare.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016