Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DSV Bihor: Domeniul Balc a fost declarat zona infestata


Direcţia Sanitar-Veterinară Bihor a declarat drept zonă infestată cu trichinela complexul de vânătoare de la Balc, ca urmare a faptului că o parte dintre mistreţii împuşcaţi, sâmbătă şi duminică, la partida de vânătoare organizată de Ion Ţiriac, au fost diagnosticaţi cu trichineloză.
"Toţi cei 160 mistreţi recoltaţi sâmbătă şi duminică, la ultima ediţie a vânătorii de la Balc, au fost analizaţi din punct de vedere sanitar-veterinar, iar cinci dintre exemplarele doborâte au fost găsite infestate cu trichinela" , a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul adjunct responsabil cu sănătatea animală în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Sorin Hodişan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Hodişan, declararea complexului de la Balc drept zonă infestată cu trichinela "nu înseamnă că pe viitor ar putea fi interzise partidele de vânătoare, ci o supraveghere sporită a zonei, precum şi instituirea obligativităţii ca, de acum, toate exemplarele recoltate din respectivul perimetru să fie analizate din punct de vedere sanitar-veterinar".

Directorul DSVSA a explicat, de asemenea, că cele cinci exemplare de mistreţ găsite necorespunzătoare la examenul trichineloscopic "au fost confiscate şi predate la societatea Protan, pentru a fi distruse".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sorin Hodişan a afirmat că la ultima ediţie a partidei de vânătoare organizată anual la Balc au fost prezenţi şase angajaţi ai DSVSA Bihor, trei medici şi trei asistenţi, care au efectuat analize pentru depistarea trichinelozei şi a pestei, la toţi cei 160 de mistreţi de la care au fost luate probe.

De asemenea, directorul adjunct al DSVSA a precizat că restul mistreţilor, adică cei sănătoşi, au fost transportaţi, marţi, la Giurgiu, unde funcţionează singurul abator din ţară specializat în procesarea cărnii de mistreţ.

"După prelucrare, întreaga cantitate de carne şi mezeluri va fi distribuită unor cămine de copii şi de bătrâni, în mod gratuit", a spus Sorin Hodişan.

La Balc au avut loc sâmbătă şi duminică partide de vânătoare, iar potrivit unor surse la acestea au participat circa 30 de invitaţi ai omului de afaceri Ion Ţiriac.

Şeful Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Mircea Gelu Budău, a declarat, duminică seară, că numărătoarea finală arată că la Balc au fost împuşcaţi în total 160 de mistreţi , iar cel mai greu a cântărit aproximativ 120 de kilograme.

Anul acesta, vânătoarea a avut loc cu o săptămână mai devreme decât în anii anteriori, când se desfăşura la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

Participanţii la partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac în ultimii cinci ani la Balc sunt persoane influente din lumea afacerilor şi a politicii.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat, în 2009, la fondul de vânătoare de la Balc, cu o suprafaţă de 10.224 de hectare, păstrând complexul cinegetic, care are 1.157 de hectare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016