Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dumitru: Absorbtia fondurilor europene din FEP înregistreaza cea mai mare întârziere


Absorbtia fondurilor europene din Fondul European de Pescuit (FEP) înregistreaza cea mai mare întârziere, pâna în prezent fiind depuse proiecte de 71 de milioane de euro, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru, într-o conferinta de presa.
"Am lansat axa 4 si trei masuri de investitii din Programul Operational de Pescuit (POP) 2007-2013 si pâna acum avem proiecte depuse de 71 de milioane de euro. Speram sa încheiem procesul de evaluare si sa semnam contractele ca sa putem utiliza si banii pentru pescuit, unde înregistram cea mai mare întârziere", a explicat dumitru.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Management a POP, valoarea totala eligibila a proiectelor depuse pe primele masuri deschise din POP a depasit 73 de milioane de euro. Este vorba de 23 de proiecte în valoare de 66,4 milioane euro pe masura 2.1 "Investitii productive în acvacultura" si de patru proiecte de 6,6 milioane euro depuse pe masura 2.6 "Investitii în procesare si marketing".

Programul Operational pentru Pescuit al României este structurat pe cinci axe, România fiind printre putinele tari membre din UE care are si axa 5 destinata efectiv asistentei tehnice în cadrul ANPA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

România va beneficia, pâna în 2013, de peste 307,6 milioane euro pentru finantarea investitiilor în domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii, din care 230,714 milioane euro reprezinta asistenta UE, iar diferenta este asigurata din bugetul national.

Axa 1 destinata adaptarii flotei de pescuit are alocata 13 milioane de euro, axa 2 pentru acvacultura - 140 de milioane de euro, axa 3 pentru masuri de interes comun - 40 de milioane de euro, axa 4 - dezvoltarea zonelor pescaresti - 100 de milioane euro, iar asistenta tehnica - 14,3 milioane euro.

Piata pestelui în România este redusa în comparatie cu tarile UE, cifra de afaceri totala a sectorului fiind estimata la circa 40 milioane de euro, dar la care ar trebui adaugata si piata neagra, ce reprezinta circa 25-30 la suta din total. România are la ora actuala în jur de 340.000 de ferme piscicole si 48 de pastravarii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016