Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dupa doua decenii de culturi modificate genetic, cercetatorii concluzioneaza: AND-ul din plantele transgenice se transfera in corpul uman
Intr-un studiu aparut in revista Public Library of Science, cercetatorii au relevat faptul ca exista suficiente dovezi potrivit carora fragmentele de alimente contin gene care au capacitatea de a patrunde in sistemul circulator sangvin uman printr-un mecanism inca necunoscut.
Si mai ingrijorator este faptul ca in cazul uneia dintre mostrele de sange folosite, concentratia de AND de plante este mai ridicata decat AND-ul uman.
Cercetarea a fost bazata pe analiza a peste 1000 de mostre umane, provenite din patru studii independente. Rezultatele studiului vin sa confirme ceea ce se banuia deja de multi ani.
In viziunea oamenilor de stiinta, cand vine vorba de plantatii si mancare modificate genetic, efectele pe termen lung asupra consumatorilor nu sunt inca certe. Primele alimente modificate genetic au iesit au fost comercializate acum 20 de ani, in anul 1994.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Cercetatorii sunt de parere ca este de-a dreptul imposibil ca autoritatile din domeniul sanatatii sa poata testa toate combinatiile posibile, pe un numar suficient de mare de persoane si pe o perioada suficient de lunga de timp, astfel incat sa se poata afirma cu cetitudine ca produsele modificate genetic nu reprezinta un pericol.
Geneticianul David Suzuki si-a exprimat de curand ingrijorarea, afirmand ca fiintele umane sunt parte a “unui experiment genetic masiv”, intins pe mai multi ani, in vreme ce tot mai multi oameni continua sa consume produse modificate genetic.
Cercetarile avansate din ultimii ani asupra genomului au dezvalui faptul ca organismele isi pot transmite unele altora genele. In trecut, se credea ca genele pot fi impartite doar de catre indivizi din aceiasi specie, prin reproducere. Geneticienii urmareau in mod normal mostenirea de gene in cadrul unei scheme pe care o numeau “verticala”, precum imperecherea dintre un mascul si o femela si monitorizarea progeniturii lor.
Ultimele studii au demonstrate insa ca genele nu se transimit doar intre indivizi ai aceleiasi specii, ci si intre membrii unor specii diferite.
Cercetatorii avertizeaza astfel asupra faptului ca biotehnologia si corporatiile biotech precum Monsanto au permis transferul de gene de la o specie la alta fara limitari sau constrangeri biologice. Iar aceste ultime studii sunt o dovada ca organismele modificate genetic ar trebui sa fie supuse mai multor experimente si cercetari riguroase inainte de a mai fi consumate.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi