Publicat in: Stiri
Dupa doua decenii de culturi modificate genetic, cercetatorii concluzioneaza: AND-ul din plantele transgenice se transfera in corpul uman
Intr-un studiu aparut in revista Public Library of Science, cercetatorii au relevat faptul ca exista suficiente dovezi potrivit carora fragmentele de alimente contin gene care au capacitatea de a patrunde in sistemul circulator sangvin uman printr-un mecanism inca necunoscut.

Si mai ingrijorator este faptul ca in cazul uneia dintre mostrele de sange folosite, concentratia de AND de plante este mai ridicata decat AND-ul uman.

Cercetarea a fost bazata pe analiza a peste 1000 de mostre umane, provenite din patru studii independente. Rezultatele studiului vin sa confirme ceea ce se banuia deja de multi ani.


In viziunea oamenilor de stiinta, cand vine vorba de plantatii si mancare modificate genetic, efectele pe termen lung asupra consumatorilor nu sunt inca certe. Primele alimente modificate genetic au iesit au fost comercializate acum 20 de ani, in anul 1994.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cercetatorii sunt de parere ca este de-a dreptul imposibil ca autoritatile din domeniul sanatatii sa poata testa toate combinatiile posibile, pe un numar suficient de mare de persoane si pe o perioada suficient de lunga de timp, astfel incat sa se poata afirma cu cetitudine ca produsele modificate genetic nu reprezinta un pericol.

Geneticianul David Suzuki si-a exprimat de curand ingrijorarea, afirmand ca fiintele umane sunt parte a “unui experiment genetic masiv”, intins pe mai multi ani, in vreme ce tot mai multi oameni continua sa consume produse modificate genetic.

Cercetarile avansate din ultimii ani asupra genomului au dezvalui faptul ca organismele isi pot transmite unele altora genele. In trecut, se credea ca genele pot fi impartite doar de catre indivizi din aceiasi specie, prin reproducere. Geneticienii urmareau in mod normal mostenirea de gene in cadrul unei scheme pe care o numeau “verticala”, precum imperecherea dintre un mascul si o femela si monitorizarea progeniturii lor.

Ultimele studii au demonstrate insa ca genele nu se transimit doar intre indivizi ai aceleiasi specii, ci si intre membrii unor specii diferite.

Cercetatorii avertizeaza astfel asupra faptului ca biotehnologia si corporatiile biotech precum Monsanto au permis transferul de gene de la o specie la alta fara limitari sau constrangeri biologice. Iar aceste ultime studii sunt o dovada ca organismele modificate genetic ar trebui sa fie supuse mai multor experimente si cercetari riguroase inainte de a mai fi consumate.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ministrul Agriculturii a discutat, marţi, cu reprezentanţii a patru state mari producătoare de culturi modificate genetic
În data de 25 ianuarie 2010, la sediul MADR, ministrul Valeriu Tabără s-a întâlnit cu...
Genomul căpşunilor sălbatici şi cel al unei varietăţi de arbore de cacao, secvenţiate de cercetători
Oamenii de ştiinţă au secvenţiat genomul căpşunilor sălbatici şi pe cel al unei varietăţi...
Geneticienii britanici au decodificat genomul grâului
Geneticienii britanici au anunţat decodarea genomului de grâu, una dintre cele mai vechi şi mai...
Cercetatorii vor sa descifreze, in 2009, genomul porcului
Cercetătorii au în jur de 150 de proiecte de decodificare a unor genomi din lumea animală pentru...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton