Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ecouri dupa demisia lui Alex Jurconi din fruntea federatiei Pro Agro

ecouri-dupa-demisia-lui-alex-jurconi-din-fruntea-federatiei-pro-agro

Unii dintre membrii marcanti ai asociatiei sustin ca, de fapt, acesta nu si-a dat demisia si ca a fost vorba doar de o decizie spontana, luata la nervi.


La finele saptamanii trecute, o veste soc venea din partea Federatiei Nationale Pro Agro, al carei presedinte, Alex Jurconi, a anuntat in cursul zilei de vineri ca si-a dat demisia din functie, dupa un mandat de doi ani si doua luni.
 
„Am facut acest lucru in cursul zilei de vineri, 3 aprilie. Cred ca misiunea mea in fruntea federatiei este consumata in acest moment, cu toate proiectele bune pe care le-am construit alaturi de ei. Este momentul sa ma intorc la ale mele, lucruri care au fost lasate deoparte cata vreme am constituit Federatia Nationala ProAgro” este anuntul sec facut de Alex Jurconi cu privire la decizia sa, fara a expica si care este motivul care -a determinat sa recurga la acest gest.
 
Pe cat de sec a fost mesajul transmis de Alex Jurconi, pe atat de puternice sunt ecourile create de el in randul membrilor federatiei, fiecare dandu-si cu parerea cu privire la motivele care l-au determinat pe acesta sa demisioneze.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR si membru al federatiei, este de parere ca motivul principal ar fi Fondul Mutual pe care Jurconi avea de gand sa il infiinteze, atragand mai multi membri ai federatiei
 
„Se aude ca Jurconi ar fi strans vreo 14 miliarde de lei vechi de la mai multi membri ai organizatiei. Fondul nu functioneaza nici acum. Si nici nu are cum sa fie operational pentru ca este infiintat ca fundatie. Legea nu-ti permite sa creezi un fond mutual cu statut de organizatie nonprofit. Toti au contribuit cu bani la fondul ala”, este de parere Laurentiu Baciu.
 
Acesta este insa contrazis de Viorel Nica, presedintele Ligii Utilizatorilor de Apa, membru si el in Pro Agro. Conform acestuia, Fondul Mutual nu are nicio legatura cu demisia presedintelui Pro Agro, fiind vorba de doua chestiuni distincte.
 
Mai mult Nica sustine chiar ca Alex Jurconi nici macar nu si-a dat demisia cu adevarat si ca anuntul in acest sens a fost doar un gest facut la nervi. „Lucrurile nu sunt finalizate, acel mesaj nu a fost luat de bun. Ne vom intalni dupa sarbatorile pascale si vom discuta toti membrii Federatiei. Lucrurile stau cam asa: seara eram suparati, dimineata ne-am impacat. Vineri ne-am intalnit la sediu si discutiile s-au cam aprins pe anumite probleme. Sunt probleme din bucataria organizatiei si chiar nu vrem sa ne spalam rufele in public”, a declarat si Viorel Nica.
 
Fondul Mutual la care s-a facut referire ar fi trebuit sa devina operational la jumatatea lunii trecute, Jurconi explicand ca nu este vorba nici de un sistem piramidal nici de o casa de ajutor reciproc. Acesta mai spunea ca fiecare fermier care se inscrie in Fond trebuie sa achite o taxa pe hectarul de teren sau pe cap de animal, urmand sa fie despagubit cand are pierderi din pricina secetei, inundatiilor, a bolilor etc.
 
Jurconi a fost ales presedinte al ProAgro in februarie 2013, din calitatea de vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc. La alegerile din acest an au existat anumite disensiuni intre el si actualul director executiv, Florentin Bercu, intrucat  ar fi dorit sa-l dea jos din functie pe presedintele ProAgro, intentie pentru care a fost mustrat in  Adunarea Generala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016