Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: Vremea oierilor

Protestul oierilor din Capitală de săptămâna trecută a adus în atenţia opiniei publice problemele cu care se confruntă sectorul zootehnic de la noi. Încă de la jumătatea anilor '90 apăruse fenomenul îngrijorător al pierderilor pe cap de ovină în condiţiile în care industria de prelucrare a lânii suferise un picaj abrupt.
O parte dintre oieri s-au descurcat însă şi, mulţumită costurilor reduse şi impozitării scăzute, au rezistat în pofida unei pieţe vitrege. Acum, obligativitatea unor norme europene pune presiune suplimentară asupra acestei categorii a crescătorilor de ovine şi caprine. Măsurile sanitare preconizate impun costuri majorate şi îi defavorizează pe oierii locali în competiţia cu produsele de provenienţă animală venite din import şi beneficiare ale unor subvenţii consistente.

Semnalul de alarmă tras de oieri recent este cât se poate de serios. Din păcate, acesta a fost bagatelizat, presa preferând un accent pe insolitul protestului: "Cu oile în stradă", "Protest cu oi şi măgari la sediul Autorităţii Sanitar-Veterinare" au fost titluri care au însoţit relatările despre talăngile cu care au venit ciobanii. Adevărul este că ne-am îndepărtat suficient de mult de fundamentele economice, de judecata de bun-simţ, pentru a vedea altfel decât tabloidizat un segment atât de important al producţiei. Din acest punct de vedere, nu mai avem mult şi vom semăna cu copiii americanilor care nu ştiu că laptele este de la vacă, imaginându-şi că se fabrică artificial şi se bagă în pungi sau cutii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016