Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ENERGIE ALTERNATIVĂ - biomasă obţinută din alge. România a depus la BEI documentaţia de accesare a fondurilor pentru două proiecte demonstrative
România a depus la Banca Europeană de Investiţii (BEI) documentaţia necesară accesării fondurilor europene pentru proiectele demonstrative GETICA CCS şi Danube Green Island Algae, informează Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri - MECMA, participă la competiţia lansată de Comisia Europeană pentru obţinerea finanţării nerambursabile prin intermediul instrumentului financiar NER300 pentru două proiecte demonstrative, Captarea şi Stocarea CO2 - GETICA CCS şi Danube Green Island Algae, potrivit unui comunicat al MECMA.
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a depus, luni, în cadrul instrumentului financiar NER300, cererea de finanţare nerambursabilă pentru promovarea celor două proiecte demonstrative.
Programul NER300 este stabilit prin Directiva 2003-87-CE revizuită (Directiva ETS), care prevede că, până la 31 decembrie 2015, sunt disponibile maximum 300 de milioane de cote din Rezerva de Nou Intraţi – RNI, pentru a contribui la stimularea elaborării şi funcţionării unui număr de până la 12 proiecte demonstrative comerciale de captare şi stocare geologică, în siguranţă, a CO2 – CCS, precum şi a unor proiecte demonstrative din domeniul surselor de energie regenerabilă – SER, desfăşurate pe teritoriul UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Urmare a Memorandumului privind „Planul de acţiune pentru implementarea unui proiect demonstrativ privind captarea şi stocarea carbonului (CCS) în România” aprobat în şedinţa de Guvern din 17 februarie 2010,, a selecţiei desfăşurate la nivel naţional şi a etapei de evaluare, MECMA a transmis cele două propuneri de proiecte amintite către Banca Europeană de Investiţii - entitate desemnată de către Comisia Europeană să deruleze instrumentul financiar NER300.
Proiectul demonstrativ GETICA CCS este un proiect prioritar pentru România şi totodată unul de interes european, urmând să contribuie major la respectarea angajamentelor asumate ale ţării noastre privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon, cantitatea ce urmează a fi captată şi stocată fiind de minim 1,5 milioane tone CO2/an, arată MECMA.
Cererea de finanţare pentru NER300 a fost elaborată de către SC Complexul Energetic Turceni SA, în numele viitoarei Companii de Proiect care va include operatorii finali ai tehnologiei CCS, respectiv SC CE Turceni SA - operator pentru captarea CO2, SNTGN Transgaz - operator pentru transportul CO2 şi SNGN Romgaz - operator pentru stocarea CO2.
Pentru proiectul demonstrativ Danubes Green Island Algae, cererea de finanţare a fost elaborată de către SC Dorna Agri SA.
Prin tehnologia propusă de către Dorna Agri se va capta CO2 de la o centrală electrică de 30MW, pe biomasă care va fi utilizat apoi într-o fermă de algae, biolichidul rezultat fiind utilizat la producerea unei cantităţi suplimentare de energie electrică de 20MW.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura