Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ESTE OFICIAL: Jose Barroso l-a numit pe Dacian Ciolos comisar european


Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat astazi desemnarea lui Dacian Ciolos in functia de Comisar pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Candidatul Frantei, Michel Barnier a fost nominalizat pentru portofoliul pietei interne si serviciilor financiare. Cei 27 de candidati propusi de Barosso vor fi audiati in comisiile de specialitate din Parlamentul European in ianuarie. Potrivit NewsIn, Dacian Cioloş a declarat la scurt timp de la aflarea veştii că speră să dovedească că va fi în măsură să-şi asume acest portofoliul "important" şi doreşte să contribuie la o adaptare a politicii agricole comune în beneficiul "construcţiei europene".
"Sper să pot să dovedesc că voi fi în măsură să-mi asum acest important portofoliu şi că împreună cu toate statele membre şi împreună cu Parlamentul (...) să putem să contribuim la o evoluţie, la o adaptare a politicii agricole comune, pentru ca această politică comunitară să rămână în continuare unul din pilonii de bază ai construcţiei europene", a declarat Cioloş la Palatul Cotroceni, după o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

El le-a mulţumit celor care i-au susţinut candidatura, spunând că este o dovadă în plus că un candidat din România poate să primească încrederea pentru a-şi asuma un portofoliu important la nivel european.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Eu însumi mă simt un rezultat al şansei pe care a avut-o România de a adera la Uniunea Europeană. Carierea mea profesională s-a desfăşurat, practic, în aceşti ultimi 20 de ani, de când România se pregăteşte pentru a se apropia de UE, şi mă bucur că mi se oferă şansa să pot să-mi aduc contribuţia profesională, intelectuală, la această construcţie europeană la care România a aderat", a mai spus Cioloş.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat vineri că românul Dacian Cioloş este propus pentru portofoliul agriculturii în viitoarea Comisie, transmite corespondentul NewsIn la Bruxelles.

Jose Manuel Barroso i-a luat apărarea lui Dacian Cioloş în legătură cu faptul că vine dintr-o ţară ce a avut probleme în gestionarea fondurilor agricole, susţinând că acesta a fost cel mai competent candidat pe care l-a avut.

"Este o insultă faţă de persoană şi faţă de ţara respectivă. Avem un principiu în Europa - principiul non-discriminării. A spune că un candidat nu poate lua un anumit portofoliu pentru că vine dintr-o anumită ţară este împotriva valorilor noastre şi nu pot accepta aşa ceva", a spus Barroso răspunzând unei întrebări în acest sens la conferinţa de presă în care a anunţat componenţa noii sale echipe, ce va trebui însă validată de Parlamentul European.

"Sunt extrem de fericit să-l desemnez pe domnul Cioloş ministru (comisar - n.r.) pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Este de departe cel mai competent dintre toate numele pe care le-am primit pentru acest post. Dacă vă uitaţi la CV-ul lui, nu este nici o îndoială. Am vorbit cu el, ştiu că este foarte angajat în dosarul agriculturii, a lucrat toată viaţa în acest domeniu," a precizat preşedintele CE.

El a adăugat că Cioloş este dedicat unui concept modern privind agricultura şi dezvoltarea rurală - "aşa cum am subliniat în priorităţile politice prezentate Consiliului şi Parlamentului European", după cum a subliniat Barroso - , aluzie la îngrijorările pe care le-ar putea formula unele capitale privind sprijinul puternic al Franţei pentru candidatul român. Franţa doreşte menţinerea actualei politici agricole comune, deoarece este cel mai mare beneficiar al subvenţiilor în acest domeniu. Modernizarea politicii se traduce prin recalibrarea finanţărilor către alte priorităţi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016