Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurofermieri romani sclavi ai statului


Adevarul. Din cauza proastei organizări a Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură, peste o sută de mii de ţărani nu numai că au rămas fără subvenţiile europene, dar au fost şi amendaţi.
"Dracu’ mai cere bani europeni", spun ţăranii care au fost somaţi să plătească din buzunarul propriu eşecul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Înfiinţaseră culturi în speranţa că, din fondurile europene, vor primi subvenţii "la hectar". Numai că, între ei şi subvenţii s-au interpus birocraţii şi s-a ales praful! Nu numai că nu au primit bani, dar ţăranii au şi fost amendaţi.
Erorile funcţionarilor au creat drame în rândul a sute de mii de fermieri care sperau că din truda pământului vor putea trăi mai bine. De altfel, mulţi dintre ei au renunţat anul acesta la a mai cere bani europeni. Dacă anul trecut subvenţiile europene au fost solicitate de 1,241 milioane de agricultori, pentru plăţile pe 2008 s-au înscris cu 180.000 mai puţin.

Propagandă
Agenţia anunţase la începutul lui septembrie realizarea planului de "plăţi la hectar" în cadrul primului an de aplicare a mecanismului de subvenţionare directă din bani europeni. "Considerăm acţiunea un succes, ţinând cont că a fost primul an de plăţi directe", declara Dragoş Năcuţă, purtător de cuvânt al agenţiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din cei aproximativ 1,8 milioane de ţărani şi fermieri ai României, 1,24 milioane de persoane au depus cereri pentru plăţile directe la hectar. La prima verificare, APIA a găsit 460.000 de dosare greşit întocmite. A urmat o nouă "selecţie" şi cazurile cu probleme au scăzut la 260.000.

La finalul primului an de aplicare a mecanismului de subvenţionare a culturilor, din fonduri europene şi de la bugetul autohton, s-a stabilit că în 105.000 de cazuri a fost vorba de supradeclarări ale suprafeţelor cultivate.

Somaţii pe bandă rulantă

În Ialomiţa, cel mai mare procent de "supradeclarări", peste 80%, a fost înregistrat la Alexeni. Primarul Ion Cărbune (PSD) arată un plic. "Ăsta a venit azi dimineaţă, cu al doilea rând de somaţii". Spune că el însuşi ar fi trebuit să primească vreo 2.000 de lei, însă nu i-au găsit decât patru hectare din cele 8,5 declarate, aşa încât trebuie să le dea celor de la APIA vreo 1.600 lei. Exclude orice posibilitate de a fi greşit.

Este primar, s-a ocupat de punerile în posesie, şi a fost inginer agricol. Explicaţia, dată neoficial de funcţionari, ar putea fi teledetecţia defectuoasă, introducerea greşită a datelor în computerele APIA şi softul agenţiei.

Citeste tot articolul in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016