Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Europa, inundată cu lapte

Este trist să vezi cum pe străzile oraşelor europene, pe întinse suprafeţe agricole sau în apele Rinului sunt deversate tone de lapte. Este o mişcare protestatară a producătorilor ce a cuprins, practic, majoritatea ţărilor europene.

La apelul la greva europeană, lansat în 10 septembrie de organizaţiile producătorilor de lapte, au răspuns masiv membrii lor din Franţa, Germania, Elveţia, Belgia, Olanda şi nu numai. Moment culminant, luni, a fost deversarea, simbolic, chiar în faţa clădirii Comisiei Europene din Bruxelles, la iniţiativa Confederaţiei Europene a producătorilor de lapte (EMB), a unui adevărat "lac de lapte".

Scopul? Un semnal către Executivul Uniunii Europene, către preşedintele acesteia, José Manuel Barroso, deocamdată pasivi în faţa crizei prin care trece acest sector economic. Preşedintele EMB, germanul Romuald Schaber, şi Erwin Schoges, preşedintele organizaţiei belgiene "Milk Producer Interest Group (MIG) au deschis, personal - dar cu ochii în lacrimi - vanele a trei cisterne pline ochi, deversând mai multe mii de litri de lapte în plin cartierul european al Bruxelles-ului. În aceeaşi zi, alte 40 milioane de litri de lapte au avut aceeaşi soartă în diferite ţări europene.

Duminică, de asemenea în mod simbolic, mai multe sute de producători de lapte germani, cărora li s-au alăturat fermieri francezi, au protestat, pe Podul Europei dintre Strasbourg şi oraşul german Kehl, împotriva preţurilor scăzute obţinute de producătorii de lapte. Ei au deversat în apele Rhinului câteva bidoane de lapte, după care alte 175.000 litri au fost împrăştiaţi pe un teren agricol din apropiere. "Cu aceste preţuri, niciun ţăran european nu poate trăi", nici în Franţa, nici în Germania, a declarat Tobias Kornmeier, membru în conducerea unei confederaţii a producătorilor de lapte din Ortenau (Germania). Situaţia este mai gravă în Germania, relevă el, unde preţul la producător a scăzut până la 0,21 euro per litru, faţa de 0,28 euro în Franţa. La manifestaţia de pe Podul Europei, fermierii francezi şi germani au cerut un preţ de minimum 0,40 euro per litru de lapte şi instaurarea unui sistem de reglementare a cotelor şi nicidecum dispariţia lor. Acţiuni similare de protest au avut loc şi în afara Uniunii Europene, respectiv în Elveţia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016