Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Europarlamentar: Sistemul de impozitare aduce prejudicii grave agricultorilor romani
Europarlamentarul Rares Niculescu a vorbit in plenul de la Bruxelles despre situatia agricultorilor romani, impovarati de taxe si impozite.
Oficialul roman a subliniat faptul ca femierii romanii platesc catre stat aproximativ o treime din subventiile primate de la Uniunea Europeana.
”As dori sa atrag atentia plenului asupra unei situatii absurde care aduce prejudicii grave agricultorilor romani si ridica semne de intrebare cu privire la buna utilizare a fondurilor europene pentru agricultura.
Este vorba despre impozitele dure impuse agricultorilor.(…) O mare parte din subventia agricola ajunge asadar in realitate la bugetul statului roman, nu la fermieri. Aceasta politica fiscala a guvernului roman este departe de a fi o politica in interesul agricultorilor, o politica destinata sa sprijine agricultura romaneasca”, a declarat Rares, citat de Agerpress.
In prezent, un fermier este obligat sa plateasca urmatoarele taxe si impozite:
· Impozit (16% din norma de venit indiferent daca obține profit sau pierdere)
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
· CASS obligatoriu (5,5% din norma de venit)
· CAS (calculat ca o treime din salariul minim pe economie)
· Taxa pe certificatul de producator
· Contract de arenda
Incepand de anul trecut, toti fermieri, atat cei din sectorul vegetal, cat si crescatorii de albine sau animale, trebuie sa depuna un formular la Fisc pentru a plati 16% din norma de venit.
Este vorba despre o suma fixa stabilita annual, in functie de specificul activitatii si de zona in care se desfasoara activitate agricola.
Astfel, pentru cereale este stabilita o norma de venit anul de 449 de lei pentru toate suprafetele care depasesc 2 hectare. In cazul legumelor, normele de venit difera: pentru cartofi (peste 2 ha) – 458 de lei. Pentru sfecla de zahar (peste 2 ha), pentru vita de vie si pomi fructiferi (1 ha) norma de venit este de 1.385 de lei.
Pe sectorul zootehnic, pentru cei care au mai mult de 2 vaci, norma de venit este de 453 de lei, in timp ce in cazul celor cu peste 50 de ovine, suma se ridica la 47 de lei. Nici apicultorii nu au scapat de impozitare: pentru 75 de familii de albine, norma de venit este de 40 de lei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi