Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Evoluţia preţului cerealelor în luna ianuarie - creştere de aprox. 20 euro/tonă la grâu panificabil şi scădere la rapiţă
Stocurile mondiale de porumb au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani, potrivit estimărilor revizuite miercuri de Ministerul Agriculturii din SUA (USDA), prognoza fiind modificată în urma secetei din America de Sud şi a inundaţiilor din Australia.
De asemenea, rezervele americane de soia ar putea ajunge la final de august la cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii, iar seceta din provinciile chineze va conduce la importuri masive de cereale în această ţară.
Deşi preţurile cerealelor sunt încă sub cele atinse în vara lui 2008, generând proteste masive în ţările sărace în acel an, nivelurile curente nu sunt deloc confortabile.
Evenimentele din Tunisia şi Egipt au fost inflamate de scumpirea produselor alimentare de bază, iar panica a determinat guvernele din Maroc şi Algeria să cumpere cantităţi importante de cereale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Evoluţia preţului grâului grâului pentru panificaţie, cu livrare în martie 2011, a cunoscut o creştere medie de 20 euro/tonă (NYSE).
La rapiţa cu livrare în luna mai 2011, pe parcursul lunii ianuarie s-a înregistrat scăderea preţului cu aproximativ 30 Euro tonă (NYSE).
Mai jos, evoluţia preţului grâului în intervalul septembrie 2010 - februarie 2011, la Chicago Board of Trade (CBOT), arată că grâul se apropie de o cotaţie de 9$/bushel. Luna februarie este evidenţiată cu galben.
În România, potrivit datelor publicate de MADR, preţul porumbului (FOB Constanţa) a urcat de la 269,3 $/tonă - valoare valabilă pe 26 ianuarie, până la 305,7 $/tonă - valoare înregistrată miercuri, 09 februarie.
Tot miercuri, potrivit aceleiaşi surse, grâul panificabil se vindea cu un preţ mediu de 239,59 euro/tonă (Oltenia) şi 223,34 euro/tonă (Muntenia), iar porumbul se vindea cu 204,81 euro/tonă (Banat) şi 196,47 euro/tonă (Muntenia).
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News