Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exemplul bulgar: CE privează definitiv Bulgaria de 220 de milioane de euro
Comisia Europeană a decis, marţi, să retragă definitiv Bulgariei fonduri europene în valoare de 220 de milioane de euro, din cauza măsurilor insuficiente luate de această ţară în lupta sa împotriva corupţiei.
"Este prima oară" când un stat al Uniunii Europene se vede privat astfel de fonduri europene, a afirmat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Krisztina Nagy.
"Ceea ce facem este să protejăm interesele financiare ale contribuabulilor europeni, inclusiv ale contribuabililor bulgari. Nu putem accepta ca banii să nu fie utilizaţi corect", a adăugat ea.
"Recunoaştem că au fost luate iniţiative" de către autorităţile bulgare pentru a gestiona mai bine fondurile europene, "dar este vorba, în special de promisiunea unor acţiune pe viitor" iar Comisia europeană aşteaptă întotdeauna "rezultate concrete", a subliniat purtătorul de cuvânt.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Măsuri de corectare trebuie adoptate în continuare" în privinţa "urmăririi eventualelor nereguli" legate de gestionarea fondurilor europene, "frauda şi conflictul de interese" şi înfiinţarea unor echipe administrative suficiente pentru a controla "buna gestionare a fondurilor", a adăugat ea.
Una dintre cele mai sărace ţări ale UE, Bulgaria este, împreună cu România, ultimul stat care s-a integrat în Uniune, la 1 ianuarie 2007.
Comisia a "menţinut" decizia pe care o anunţase în iulie, de blocare a fondurilor europene pentru Sofia în valoare de 800 de milioane de euro.
În această sumă globală figurează 560 de milioane de euro fonduri europene PHARE de preaderare, sumă destinată Bulgariei pentru a-şi pregăti aderarea la UE (infrastructură, implementarea unui stat de drept etc.).
Din această sumă, 220 de milioane de euro sunt suprimate definitiv, deoarece acestea trebuiau folosite până la 30 noiembrie.
Astfel, cele 220 de milioane de euro se vor întoarce la bugetul UE, rămânând astfel blocate 580 de milioane din fondurile europene.
Bulgaria a rămas sub supravegherea strictă a Comisiei, de la intrarea sa în UE, ca urmare a deficienţelor din mai multe domenii: administrarea subvenţiilor europene, dar şi sistemul judiciar şi siguranţa alimentară.
Comisia europeană a îngheţat pentru prima oară fondurile UE în ianuarie, după scandalul în care a fost implicat un director al unei agenţii guvernamentale bulgare care ar fi aprobat câteva sute de miloane de euro pentru proiecte de infrastructură rutieră pentru firma fratelui său.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News