Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facilitati fiscale pentru angajatii din agricultura si industria alimentara

facilitati-fiscale-pentru-angajatii-din-agricultura-si-industria-alimentara

Odata cu stabilirea unui salariu de baza minim brut in domeniul agricol la suma de 3.000 lei lunar, persoanele care isi desfasoara activitatea in agricultura si industria alimentara vor beneficia de mai multe facilitati fiscale.


Actul normativ promulgat de presedintele Romaniei stipuleaza acordarea de facilitati fiscale persoanelor fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor incheiate cu angajatori care desfasoara activitati in sectorul agricol si in industria alimentara, astfel:
 
1.scutire de impozit pe venitul din salarii -10%
2.scutire de CASS – 10%
3.reducere a CAS cu 3,75% 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ce priveste reducerea CAS, persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor din domeniile respective, pot opta pentru plata cotei de 3,75% datorate la fondul de pensii administrat privat. Optiunea se depune in scris, la angajator, acesta retinand contributia aferenta potrivit prevederilor legale.
 
Conditiile care trebuie indeplinite sunt:
 
a) angajatorii sa desfasoare pe teritoriul Romaniei activitati in sectorul agricol si in industria alimentara definite de urmatoarele coduri CAEN:
Cod CAEN 01: Agricultura, vanatoare si servicii anexe
011 – Cultivarea plantelor nepermanente;
012 – Cultivarea plantelor din culturi permanente;
013 – Cultivarea plantelor pentru inmultire;
014 – Cresterea animalelor;
015 – Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor);
016 – Activitati auxiliare agriculturii si activitati dupa recoltare.
Cod CAEN 10: Industria alimentara
 
b) angajatorii sa realizeze cifra de afaceri din activitatile mentionate la lit. a) in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totala.
 
"Prin derogare de la prevederile art. 164 (...) din Codul muncii, pana la sfarsitul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 3.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand in medie 17,928 lei/ora. In perioada 1 ianuarie 2023 - 31 decembrie 2028, pentru domeniul agricol, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 3.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna", mai prevede actul normativ.

De asemenea, noua lege mai prevede ca „perioadele lucrate in sectorul agricol constituie stagiu de cotizare pentru stabilirea dreptului la indemnizatie de somaj si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca acordate in conformitate cu legislatia in vigoare”.
 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.8 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016