Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federaţia "Înfrăţirea" cere măsuri pentru salvarea agriculturii


Federaţia sindicală Înfrăţirea, care activează în sfera industriei constructoare de maşini, solicită urgentarea dezbaterii şi aprobării unui cadru legislativ pentru sprijinirea şi protecţia minimală a producătorilor autohtoni. Adrian Damian, preşedintele Federaţiei sindicale, propune realizarea unei întâlniri între reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor din agricultură, dar şi din industria prelucrătoare de tehnică agricolă cu reprezentanţi ai ministerelor şi a clasei politice responsabile de relansarea agriculturii româneşti.
Potrivit datelor sindicaliştilor, „gradul de dotare cu tractoare şi maşini agricole, nivelul la care s-a ajuns este foarte scăzut faţă de media nivelului statelor din Comunitatea Europeană”. Astfel, în România, gradul de ocupare este de 54 de hectare la un tractor, în timp ce media europeană este de 13 hectare la un tractor. Cele mai dotate ţări din acest punct de vedere sunt Austria (un tractor la patru hectare), Belgia (un tractor la şapte hectare) şi Germania (un tractor la nouă hectare). De asemenea, potrivit sindicaliştilor, există sectoare în agricultura românească neacoperite din punct de vedere al mecanizării (legumicultura, viticultura, pregătirea bazei furajere), în timp ce 45% din suprafaţa agricolă din ţara noastră este necultivată. În plus, producţia agricolă este într-o continuă scădere. Astfel, la cereale, producţia a scăzut în 2007 faţă de 2004 de la 24,403 milioane de tone la 7,741 milioane de tone, în timp ce la fasole şi mazăre, producţia a scăzut de la 58.000 de tone la 34.500 de tone.

Totodată, sindicaliştii susţin că se impune luarea unor măsuri hotărâte pentru creşterea gradului de mecanizare a agriculturii cât mai aproape de nivelul statelor UE, având în vedere exemplul statelor europene dezvoltate care acordă agricultorilor autohtoni subvenţii ce reprezintă 40% din valoarea producţiei. Subvenţia tehnicii agricole ca procent din valoarea acesteia s-a dovedit benefică, atât pentru fermieri, cât şi pentru producători, în timp ce mare parte din subvenţii s-au întors la bugetul de stat prin aplicarea taxelor şi impozitelor legale, demonstrându-se că este o măsură neinflaţionistă.

„Considerăm că şi în condiţii normale, nu doar în condiţii de criză, trebuie să ne protejăm acest sector al economiei naţionale şi, în plus, pe cât posibil, să nu apelăm la importuri. Renunţarea la aplicarea unor politici economice şi comerciale adecvate interesului economiei româneşti va avea ca efect dispariţia totală a producătorilor de tehnică agricolă autohtonă şi invadarea pieţei româneşti cu utilaje agricole second-hand”, se arată într-un comunicat al federaţiei sindicale. După închiderea societăţii Tractorul Braşov, în România mai sunt doar trei producători de tehnică agricolă – Mecanica Ceahlău, MAT SA Craiova şi Mecanica Marius – companii care, potrivit sindicaliştilor, sunt pe punctul de a-şi închide porţile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Credem că ieşirea din impas nu poate fi decât una politică, astfel încât elaborarea unui program coerent care să ia în calcul toate verigile unui lanţ economic a devenit mai mult decât stringentă, cu adevărat prioritară pentru agricultura românească”, se mai arată în comunicatul amintit.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016