Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România solicită reducerea preţului la motorina folosită în agricultura
Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) solicită reducerea preţului la motorina folosită în domeniu cu 50%, grăbirea finanţării proiectelor derulate cu fonduri europene şi scutirea de la plata dobânzilor, pe o anumită perioadă, pentru creditele destinate investiţiilor, informează Mediafax.
În plus, Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România mai cere alocarea unui buget de 3,5% din PIB care să acopere plata subvenţiilor din agricultură, menţinerea nivelului actual de susţinere în cazul legii creditului agricol, achitarea subvenţiilor datorate fermierilor, restante pe anul trecut, precum şi plata subvenţiilor la hectar din fonduri UE fără întârzieri.
"Acestea sunt o parte dintre preocupările FNPAR, în perioada următoare, de a căror realizare depinde menţinerea activităţilor agricole pe linia de plutire în acest an excepţional, în care vorbim de o adevărată criză economică mondială", se arată într-un comunicat al Federaţiei.
Totodată, Federaţia producătorilor agricoli pledează pentru sprijinirea agricultorilor care produc pentru a vinde pe piaţă, realizarea de investiţii pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii şi pentru extinderea suprafeţelor împădurite, mai ales în zona de sud a ţării.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Reducerea fiscalizării excesive a ajutoarelor acordate agricultorilor, specializarea CEC ca bancă a agricultorilor, redarea către asociaţiile producătorilor a pieţelor de gross, eliminarea concurenţei neloiale, determinate de accesul pe piaţă al produselor provenite din ţările membre UE care nu respectă normele comunitare, diminuarea ponderii economiei subterane în cazul produselor agroalimentare", sunt alte puncte pe lista de solicitări ale FNPAR.
Federaţia mai susţine, de asemenea, promovarea dezbaterilor interne cu privire la viitoarea politică agricolă a UE şi a discuţiilor privind utilizarea şi producerea organismelor modificate genetic, la nivelul Consiliului de Miniştri, implementarea măsurilor privind protecţia animalelor pe timpul transportului, urmărirea cu Organizaţia Mondială a Comerţului.
Preţul grâului ajunge în prezent şi la 0,52 de lei şi va creşte cu 20-30% în următoarele două săptămâni, iar zvonurile că preţul a scăzut la jumătate sunt lansate de aceia care vor să cumpere, a declarat pentru NewsIn, preşedintele FNPAR, Viorel Matei. "Acum preţul grâului este cel puţin la nivelul anului trecut şi în următoarele două săptămâni va creşte cu 20-30% pentru că producţia obţinută în 2008 este mai mică decât cea declarată oficial. Adevăratul preţ al grâului se va vedea în luna martie", a declarat Viorel Matei.
El a menţionat că aceia care cumpără ar vrea un preţ de 90 de euro/tonă, în timp ce pe bursele internaţionale produsul este cotat la 110-135 de euro.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News