Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermele care angajeaza tineri absolventi ar putea primi subventii din bani europeni

fermele-care-angajeaza-tineri-absolventi-ar-putea-primi-subventii-din-bani-europeni

Ministerul Fondurilor Europene a pus recent in dezbatere publica un proiect prin care fermierii ar putea primi subventii pentru plata tinerilor angajati.


In viitorul apropiat, Autoritatea de Management POS DRU, aflata in coordonarea Ministerului Fondurilor Europene, intentioneaza implementarea unei noi scheme de minimis prin care firmele, inclusiv cele din domeniul agriculturii, vor putea primi subventii din fonduri europene pentru a angaja tineri absolventi, despre care se stie ca au o problema in  gasirea unui prim loc de munca dupa terminarea studiilor.
 
In acest sens, autoritatea a pus in dezbatere publica documentele necesare acestui demers, mai precis  Ghidul Solicitantului Conditii Specifice „Locuri de munca subventionate” – Domeniul Major de Interventie 2.1 si Schema de ajutor de minimis “Locuri de munca subventionate”. Conform acestor documente, valoarea orientativa pe care ar putea-o primi fermele care angajeaza tineri absolventi ar fi de 900 de lei pentru cei cu studii medii si 1.300 de lei pentru tinerii angajati cu studii superioare. Subventiile vor fi acordate lunar in scopul sustinerii salariilor tinerilor angajati, societatile angajatoare avand obligatia sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata pentru a proba demersul procesului educational aferent invatarii la locul de munca.
 
In cazul microintreprinderilor, numarul orientativ de posturi pentru care se vor acorda astfel de subventii este de 3, in cazul intreprinderilor mijlocii de 7, iar pentru intreprinderile medii, se vor acorda subeventii pentru 15 locuri de munca.
O firma poate incheia un singur acord pe toata perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte aditionale cu respectarea prevederilor Ghidului Solicitantului Conditii Specifice „Locuri de munca subventionate” si a regulilor privind ajutorul de minimis.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat in acest sens ca ministerul va subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014, iar subventiile vor fi acordate pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. „Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii”, a mai precizat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016