Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii AAC, presiuni pentru obtinerea ajutoarelor de la Guvern

fermierii-aac-presiuni-pentru-obtinerea-ajutoarelor-de-la-guvern

Fermierii AAC sunt fermi si vor obtinerea ajutoarelor de la Guvern cat mai repede.


Alianta pentru Agricultura si Cooperare (AAC) solicita autoritatilor sa aprobe, pana la finele lunii septembrie, ordonantele pentru declararea starii de calamitate in agricultura si amanarea ratelor pentru fermierii afectati de seceta, sustinand ca anul agricol 2020 -2021 a fost "cel mai greu din ultimii 50 de ani".
 
Reprezentantii Aliantei sustin, intr-o scrisoare deschisa transmisa premierului Ludovic Orban, ministrului Agriculturii, Adrian Oros, si ministrului Finantelor, Florin Citu, ca fermierii sunt in pragul falimentului daca nu se aproba in urmatoarea sedinta de Guvern Ordonantele de Urgenta privind declararea starii de calamitate si amanarea ratelor.
 
"Avand in vedere ca anul agricol 2019-2020 nu este unul normal, OUG vine in sprijinul fermierilor ale caror culturi au fost afectate de seceta pedologica severa si arsita atmosferica, iar nivelul recoltelor a fost diminuat de la 30% pana la 100%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
OUG vine in continuarea legislativa a OMADR 97/2020, OMADR 224/2020, OUG 148/2020 dand posibilitatea autoritatilor implicate sa aiba puterea conferita prin lege de a declara stare de calamitate si asimilarea cu forta majora. Avem nevoie de declararea starii de calamitate cat mai repede, deoarece toate contractele vor ajunge la termen in urmatoarele zile si atunci corectarea lor este mult mai greoaie dupa scadenta", spun reprezentantii Aliantei pentru Agricultura si Cooperare in comunicatul transmis AGERPRES.
 
Ei sustin ca anul agricol 2019-2020 a fost cel mai greu din ultimii 50 de ani, fiind pentru prima data cand au fost afectate de seceta pedologica severa atat culturile de toamna cat si cele de primavara. "Toate riscurile si cele mai mici beneficii sunt la fermier. In fiecare an normal agroclimatic, fermierii si-au achitat inputurile, au livrat recoltele contractate cu traderii sau cu firmele locale, au platit arenda, ratele la credite, leasing, taxele si impozitele, etc", se mentioneaza in comunicat.
 
In ceea ce priveste OUG privind declararea starii de calamitate in agricultura, AAC mentioneaza ca producatorii agricoli nu doresc sa le fie sterse "cu buretele" datoriile sau exonerarea totala, perturbarea fluxurilor de aprovizionare cu inputuri, sau a celor de livrari recolte insa realitatea arata ca solutiile identificate si propuse de fermieri nu au fost acceptate de catre partenerii din interiorul lantului de achizitionare cereale si oleaginoase.
 
"Restabilirea increderii intre jucatorii din agribusiness si repornirea motoarelor in vederea pregatirii viitorului sezon agricol, se poate face doar daca vor mai exista fermierii in viitorul apropiat. Avem nevoie de solutii urgente, iar aceasta OUG va reglementa rezonabil cazurile de imposibilitate de executare contractuala. Pe de alta parte, chiar si ,,partenerii'' sunt exonerati de raspundere, pe caz de forta majora, potrivit uzantelor comerciale. In vederea aprobarii OUG si pentru ca aceasta sa se aplice in mod echidistant pe filiera produselor agricole de baza am solicitat ca starea de calamitate sa fie recunoscuta pentru fermierii care detin Procese-verbale de constatare si evaluare a pagubelor la culturile agricole, corespunzator cu gradul de calamitate cuprins in acestea si asimilata si pentru tertii fermierilor, afectati indirect, precum furnizorii si clientii, pentru evitarea eventualelor raspunderi contractuale si sanctiuni pe care le pot avea cu totii in relatiile comerciale, in anul agricol afectat de calamitate", afirma AAC.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016