Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fermierii afectati de calamitati naturale anul trecut ar putea sa scape de impozit
Prevederea scutirii acestora de impozitul pe venit este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta ce urmeaza a fi adoptata de guvern.
Veste buna pentru agricultorii care au avut de suferit anul trecut de pe urma calamitatilor naturale, un proiect de ordonanta de urgenta ce urmeaza a fi aprobat de guvern prevazand anumite facilitati fiscale adresate acestora.
Astfel, documentul prevede ca agricultorii care au inregistrat pagube in cursul anului trecut din cauza calamitatilor naturale, pot fi scutiti de plata impozitului pe venit aferent anului 2013, proportional cu gradul de calamitate al productiei, cu conditia ca acesta sa fie de peste 30 la suta si impozitul se calculeaza pe norme de venit.
Ordonanta de urgenta se adreseaza in egala masura atat producatorilor individuali, cat si asociatiilor agricole, in conditiile in care fermierii respectivi pot prezenta acte doveditoare referitoare la culturile calamitate. Nu vor beneficia de aceasta facilitate, agricultorii care au avut culturile calamitate, insa aveau la acel moment incheiata o polita de asigurare, situatie in care au beneficiat deja de despagubiri pentru pagubele produse.
In nota de fundamentare a proiectului de ordonanta se arata ca pierderile suferite de agricultori in cursul anului trecut, din cauza calamitatilor naturale depasesc 253 de milioane de lei, iar plata impozitului calaculat pe normele de venit ar reprezenta pentru acestia o noua pierdere, in conditiile in care nu au realizat valoare aduaugata in anul respectiv.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Aceşti producatori agricoli au declarat si in unele cazuri au si platit impozitul calculat pe baza normelor de venit intr-un context in care au suferit pierderi economice importante (243.253.000 lei). In aceste conditii, plata impozitului pe venit reprezinta o pierdere suplimentara, avand in vedere faptul ca producatorii nu au realizat valoare adaugata in anul economic respectiv”, se arata in textul notei de fundamentare.
S-a stabilit deja ca impactul bugetar al acestei masuri va fi de 5,22 milioande de lei in acest an.
In cazul ferimirilor care se incadreaza in prevederile ordonantei, Fiscul va emite o decizie de anulare a impozitului si a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestuia, iar pentru cei care au platit deja impozitul aferent anului trecut sumele vor fi restituite.
Procedura de anulare a impozitului pe venitul din activitaţi agricole, inclusiv a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestuia, se stabileste prin ordin al ministrului finantelor publice, la propunerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura