Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii afectati de calamitati naturale anul trecut ar putea sa scape de impozit

fermierii-afectati-de-calamitati-naturale-anul-trecut-ar-putea-sa-scape-de-impozit

Prevederea scutirii acestora de impozitul pe venit este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta ce urmeaza a fi adoptata de guvern.


Veste buna pentru agricultorii care au avut de suferit anul trecut de pe urma calamitatilor naturale, un proiect de ordonanta de urgenta ce urmeaza a fi aprobat de guvern prevazand anumite facilitati fiscale adresate acestora.
 
Astfel, documentul prevede ca agricultorii care au inregistrat pagube in cursul anului trecut din cauza calamitatilor naturale, pot fi scutiti de plata impozitului pe venit aferent anului 2013, proportional cu gradul de calamitate al productiei, cu conditia ca acesta sa fie de peste 30 la suta si impozitul se calculeaza pe norme de venit.
 
Ordonanta de urgenta se adreseaza in egala masura atat producatorilor individuali, cat si asociatiilor agricole, in conditiile in care fermierii respectivi pot prezenta acte doveditoare referitoare la culturile calamitate. Nu vor beneficia de aceasta facilitate, agricultorii care au avut culturile calamitate, insa aveau la acel moment incheiata o polita de asigurare, situatie in care au beneficiat deja de despagubiri pentru pagubele produse.
 
In nota de fundamentare a proiectului de ordonanta se arata ca pierderile suferite de agricultori in cursul anului trecut, din cauza calamitatilor naturale depasesc 253 de milioane de lei, iar plata impozitului calaculat pe normele de venit ar reprezenta pentru acestia o noua pierdere, in conditiile in care nu au realizat valoare aduaugata in anul respectiv.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Aceşti producatori agricoli au declarat si in unele cazuri au si platit impozitul calculat pe baza normelor de venit intr-un context in care au suferit pierderi economice importante (243.253.000 lei). In aceste conditii, plata impozitului pe venit reprezinta o pierdere suplimentara, avand in vedere faptul ca producatorii nu au realizat valoare adaugata in anul economic respectiv”, se arata in textul notei de fundamentare.
 
S-a stabilit deja ca impactul bugetar al acestei masuri va fi de 5,22 milioande de lei in acest an.
In cazul ferimirilor care se incadreaza in prevederile ordonantei, Fiscul va emite o decizie de anulare a impozitului si a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestuia, iar  pentru cei care au platit deja impozitul aferent anului trecut sumele vor fi restituite.
 
Procedura de anulare a impozitului pe venitul din activitaţi agricole, inclusiv a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestuia, se stabileste prin ordin al ministrului finantelor publice, la propunerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016