Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanta de Urgenta pentru reducerea preturilor la alimente. Procesatorii si comerciantii risca amenzi

ordonanta-de-urgenta-pentru-reducerea-preturilor-la-alimente-procesatorii-si-comerciantii-risca-amenzi

In sedinta de guvern de joi, Executivul va adopta noua Ordonanta de Urgenta privind instituirea unei masuri cu caracter temporar de combatere a cresterii excesive a preturilor la unele produse agricole si alimentare.


In ceea ce priveste actul normativ, acesta prevede o lista de produse pentru care se limiteaza adaosurile comerciale practicate astfel:
 
-  cota de adaos comercial practicată de procesator poate fi de maxium 20%, față de costul de producție al produsului, calculat potrivit reglementărilor contabile in vigoare, in care sunt incluse cheltuielile directe și indirecte; 
 
-  cota de adaos comercial practicată in mod cumulat pe intreg lanțul de distribuție, indiferent de numărul distribuitorilor de pe lanț, poate fi de maximum 5%, față de prețul de achiziție la care se adaugă cheltuielile operaționale; 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
-  cota de adaos comercial practicată de comerciant la vanzarea cu amănuntul și cash&carry poate fi de maximum 20%, față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile directe și indirecte ale comerciantului; in cota de adaos comercial de maximum 20% vor fi incluse și remizele și risturnele, prevăzute in art.3 pct. 6 din Legea nr. 81/2022 privind practicile comerciale neloiale dintre intreprinderi in cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.
 
Procedura de formare a pretului la raft pentru produsele prevazute in anexa trebuie sa fie unitara pentru produsele marca privata ale producatorilor si pentru produsele marca proprie ale comerciantului.
 
De asemenea, Ordonanata de Urgenta stipuleaza ca adaosurile comerciale se aplica la valoarea fara TVA a produselor agricole si alimentare prevazute in anexa ce insoteste actul normativ.
 
"Prin derogare de la prevederile art. 8 alin (2) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează cu amendă de la 100.000 lei la 2.000.000 lei", se mai prevede in noua Ordonanta de Urgenta.
 
Potrivit documentului, "contractele comerciale in desfășurare ale căror termene și condiții sunt contrare prevederilor prezentei ordonanțe de urgență vor fi modificate corespunzător in termen de 30 de zile de la data publicării".
 
Ordonanta de Urgenta se va aplica pentru o perioada de 90 de zile de la data intrarii in vigoare.
 

Lista de produse 

 
Produsele pentru care se limiteaza adaosurile comerciale practicate sunt:
 
- Paine alba simpla intreaga cu gramaj cuprins intre 300g-500 grame, fara specialitati
- Lapte de vaca proaspat 1L, grasime 1,5%
- Branza telemea din lapte de vaca vrac
- Iaurt simplu din lapte de vaca, 3.5% grasime, cu gramaj maxim 200 grame
- Faina alba de grau ”000” 1 Kg
- Malai standard 1 kg
- Oua de gaina calibrul M 10 buc.
- Ulei de floarea-soarelui 1L
- Carne proaspata pui
- Carne proaspata porc
- Legume proaspete vrac
- Fructe proaspete vrac
- Cartofi proaspeti albi vrac
- Zahar alb tos 1 Kg

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016