Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii afectati de seceta mai au la dispozitie o saptamana pentru a depune cererile pentru despagubiri

fermierii-afectati-de-seceta-mai-au-la-dispozitie-o-saptamana-pentru-a-depune-cererile-pentru-despagubiri

Platile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutret, pasuni si fanete.


Agentia de Plati si Intervenţie pentru Agricultura informeaza potentialii beneficiari ca pana in data de 2 decembrie se pot depune Cererile aferente schemei de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de fenomenul meteorologic de seceta severa in perioada aprilie-septembrie 2015.
 
Pot beneficia de ajutorul de stat producatorii agricoli care isi desfasoara activitatea in producţie agricola primara, respectiv:
a) producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol;
b) producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 44/2008 privind desfaşurarea activitaţilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale şi intreprinderile familiale, cu modificarile şi completarile ulterioare;
c) producatori agricoli persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica, constituite conform legii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru a fi eligibili si a putea sa primeasca aceste plati fermierii trebuie sa deţina proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, incheiat in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 şi 20 octombrie 2015, conform legislaţiei pentru situaţiile de urgenţa, semnat de membrii comisiei şi in care sa fie inscrise cel puţin informaţii privind cultura, suprafaţa calamitata, precum şi procentul de calamitare de peste 30% si sa fie inregistraţi in evidenţele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015.
Nu sunt eligibili acestei scheme beneficiarii declaraţi, de APIA, neeligibili pentru schema de plata unica pe suprafaţa aferenta anului 2015, in urma controlului administrativ.
 
Plaţile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutreţ, paşuni şi faneţe.
 
Cererea de solicitare a ajutorului de stat se depune la centrele APIA locale sau judetene unde solicitantul a depus cererea unica de plata pentru anul 2015, insoţita de urmatoarele documente:
a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoana fizica sau, dupa caz, imputernicire/procura notariala şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului mandatat;
b) copie a atestatului de producator, dupa caz;
c) copie a certificatului de inregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului in baza caruia işi desfaşoara activitatea, precum şi copie a B.I./C.I. al/a imputernicitului/reprezentantului legal;
d) copie a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor;
e) document cont bancar deschis la instituţii de credit pentru persoanele fizice;
f) document aferent contului deschis la Trezoreria Statului pentru persoane juridice.
Solicitantul va prezenta si documentele originale pentru copiile prevazute la punctele a-c.
 
Fermierii care au procese verbale de constatare şi evaluare a pagubelor incheiate in perioada in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 şi 20 octombrie 2015 trebuie sa se prezinte la Centrele locale/Centrul Judetean ale APIA unde au depus Cererile unice de plata in anul 2015, pentru a depune Cererea de solicitare a ajutorului de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta.

La depunere trebuie sa prezinte, obligatoriu, copia atestatului de producator cu viza pentru semestrul II al anului curent si copie a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor semnat de toti membrii comisiei si care contine cel puţin informaţii privind cultura, suprafaţa calamitata, precum şi procentul de calamitare de peste 30%. Daca aceste doua documente nu respecta prevederile legale cererea nu este eligibila la plata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016